Hittech Group neemt Duitse Prontor over

0
677

Hittech Group in Uitgeest heeft alle aandelen van Prontor in Baden Württemberg overgenomen van VTC Holding in München. Prontor ontwikkelt, produceert en assembleert modules en systemen voor met name de medische en optische industrie.

Hittech Group, een system supplier met een range van technologische competenties en bedrijven in Nederland en Maleisië, is al 5 jaar sterk groeiende. Met deze grote uitbreiding verbetert het concern haar positie in de markt en ontstaat een uitgebalanceerde portfolio van klanten uit de halfgeleiding, medische, laboratorium- en analyse-apparatuur en verpakkingsindustrie.
Prontor, tot 2006 behorende bij de Zeiss Groep, behaalde in 2013 een omzet van 44 miljoen euro met 250 medewerkers.
Door de overname zal een groepsomzet van 100 miljoen euro worden bereikt met circa 550 medewerkers. Hiermee is Hittech Group voorbereid op de verwachte verdere consolidering van de toeleveringsindustrie. Bovendien krijgt zij toegang tot excellente competenties in de optica en optomechatronica en vormt Prontor de beoogde springplank voor verdere groei in de belangrijke Duitse markt.
Na de overname zal Prontor als lid van de Hittech Group onder de naam Hittech Prontor gaan opereren.

Hittech Group is een groep van zelfstandige bedrijven die als system supplier functioneert. Ontwikkeling, engineering, productie, assemblage en service vormen één organisatie die als partner voor OEM-bedrijven systemen, machines, (sub) modules en componenten levert.