Joop van Zanten vergroot snijcapaciteit

0

Hoewel nog niet alle werkzaamheden volledig zijn afgesloten, verwacht Joop van Zanten Staalservice in Veenendaal flink te kunnen groeien. Onlangs zijn twee nieuwe snijmachines gebruik genomen. Ze zijn geplaatst boven verlengde snijbedden en zorgen voor een capaciteitsgroei van 20 procent. Maar ook de nieuwe kantbank, platenrek, wandconsolekranen, vorkheftruck en uitbreiding in personeel gaan meewerken aan verdere groei.

De nieuwe snijmachines, een OmniMat plasma snijmachine HPR260 Hypertherm bron met XD techniek (nauwkeurig snijden van kleine gaten) en een MultiTherm autogeen snijmachine, hebben bestaande machines vervangen. Het grote voordeel is dat beide machines, zowel autogeen en plasma, nu exact gelijk zijn, hetzelfde kunnen en dus voordelen behalen met het programmeren. De snijbedden zijn op beide machines verlengd waardoor het eenvoudiger is om meerdere platen achter elkaar te leggen. Dit komt de inschakelduur van de machines ten goede.
De machines zijn geleverd door Messer Cutting Systems. Deze keuze lag voor de hand omdat de andere machines van Joop van Zanten Staalservice ook afkomstig zijn van dit Duitse topmerk. De OmniMat plasma snijmachine snijdt met lucht-stik-/zuurstof maar markeert met Argon. Als aanvulling is geïnvesteerd in een inktjet markeerunit waardoor sneller lijnen en teksten aangebracht kunnen worden op de snijdelen. Deze toevoeging past goed in de strategie om nieuwe markten aan te boren.
Behalve de installatie van de nieuwe machines is een retrofit losgelaten op de bestaande Esab plasmasnijmachine waarbij onder andere de bestaande besturing vervangen is door de nieuwste techniek. Daarnaast zijn de twee afschuinmachines opgefrist door de elementaire onderdelen (lagers, tandwielen, slangen et cetera) te vervangen door nieuwe.

Voor wat betreft de toekomst zitten ze bij Joop van Zanten Staalservice niet stil. Nu het machinepark helemaal afgestemd is op de ‘dag van morgen’ kunnen de plannen voor een uitbouw van de productiefaciliteit de komende tijd concreter worden gemaakt.