Krachtige fiberlaserlasser Miyachi

0
350

Miyachi Europe, aanbieder van laser- en weerstandslassystemen, lasermarkeerproducten en Hot Bar-systemen, lanceert de Miyachi ML-6950A. Dit is een krachtigere versie van Miyachi’s bestaande fiberlaserlassers en maakt gebruik van de ‘continuous wave’-technologie (CW) met een uitgangsvermogen van tot wel 5 kW.

De 5 kW versie van de 6900A-serie is geschikt voor het lassen van elektronische onderdelen, auto-onderdelen, medische apparatuur en precisieplaatwerk, evenals voor het afdichten van kleine onderdelen, precisie puntlassen, rolnaadlassen op hoge snelheden en het lassen van dikke platen.

Volgens de producent betekent de ML-6950A een vermindering van de kosten, zonder dat de prestaties daaronder hoeven te lijden. Een optionele ‘two time sharing’ functie zorgt voor een verbetering van de productiviteit, terwijl de duurzame laserdiode zorgt voor een hoge betrouwbaarheid en een vermindering van de onderhoudskosten. Dankzij de efficiënte laseroscillatie en het lagere energieverbruik draagt de ML-6950A ook bij aan een milieuvriendelijke productie.
De ML-6950A is uitgerust met geïntegreerd stroommeting en real-time energieanalyse; dit zorgt voor een stabiele output. Er is weinig onderhoud nodig en er is bediening op afstand mogelijk voor alle belangrijke functies. De golfvorm-besturing bevat een vaste modus met golfvormen op drie niveaus en een flexibele modus voor complexere golfvormen. De stroommonitor controleert de laserenergie en het gemiddelde stroomverbruik voortdurend op afwijkingen. Ook is er standaard een veiligheidssluiter met laserschakelaar aanwezig. Het apparaat is voorzien van ingebouwde enkele of dubbele optische uitgangen. Een speciale ‘fade-in/fade-out’-functie voorkomt markeringen aan het einde van de lasnaad en zorgt zelfs bij overlappende lasplaten voor een mooie afwerking.

Website Miyachi