Markeerlasers Trotec voor grote en zware componenten

0
4

Trotec Laser breidt haar assortiment SpeedMarker laser werkstations voor markeren en graveren uit met twee grotere machines voor grote en zware werkstukken. Daarnaast zijn er nieuwe opties en features beschikbaar voor de markeerlasers.

De nieuwe SpeedMarker 1300 xl heeft dezelfde breedte als de reeds bestaande SpeedMarker 1300, maar is significant dieper en hoger. Dit resulteert in een werkgebied van 1000×500 mm en een maximale werkstukhoogte van 764 mm. Dit is ideaal voor grote series componenten die in trays gemarkeerd kunnen worden. Om met name grote en zware werkstukken te markeren, kan de SpeedMarker 1300 xl uitgerust worden met een buiten het werkgebied bewegende tafel. Dit maakt het plaatsen van zware werkstukken met een kraan of ander gereedschap mogelijk. Deze bewegende tafel is beschikbaar in twee varianten: een enkele bewegende tafel en een wisseltafel (beide wisseltafels beslaan de helft van het werkgebied). Deze kunnen ofwel afwisselend worden gebruikt (voor een semi-automatisch markeerproces) of gelijktijdig (voor het markeren van grote componenten).

Extra brede SpeedMarker 1600
De eveneens nieuwe SpeedMarker 1600 is extra breed. Deze extra breedte resulteert in een werkgebied van 1300×450 mm. Dit werkstation is met name geschikt voor het lasermarkeren van lange componenten, zoals pijpen of profielen of grote series in trays. Ook wordt het gebruikt bij proefbanken voor vuurwapens.

Meer laservermogen
Naast de twee nieuwe laser werkstations heeft Trotec voor het gehele SpeedMarker assortiment nieuwe features en functies ontwikkeld. Vanaf nu zijn deze markeerlasers beschikbaar met meer vermogen. Dankzij de nieuwe laserbron, wordt het vermogensbereik in de 1064-nm range verhoogd van 10-50 Watt naar 10-100 Watt. Dit hogere vermogen maakt snellere verwerkingstijden mogelijk. Deze laserbron is beschikbaar voor alle werkstations vanaf de SpeedMarker 700 en voor de OEM SpeedMarker FL lasersystemen.

Nieuwe rondgraveermodule
Met rondgraveermodule 2 presenteert Trotec een nieuwe rondgraveermodule speciaal geschikt voor grote en zware componenten. Deze module kan geplaatst worden als een extra module in de grote lasersystemen van de SpeedMarker serie. Het lasermarkeren wordt uitgevoerd door segmentatie of in individuele stappen. Optionele toevoegingen, zoals een tegenlager of verschillende spanklauwen, vergroten de mogelijkheden om ronde en veelzijdige componenten te lasermarkeren.

trotec rondgraveermodule

Zwenkbare kop
Verder heeft Trotec een zwenkbare kop ontwikkeld voor de grotere werkstations. Dit is een galvo kop die kan kantelen en geschikt is voor horizontale en verticale lasermarkeer toepassingen. De module wordt bediend via de SpeedMarker markeersoftware en maakt het variabel uitrichten van de markeer unit mogelijk, tussen de 0 – 90°. Zo kunnen schuine werkstukken eenvoudig gemarkeerd worden. Ook kunnen complex gevormde werkstukken in één opspanning gemarkeerd worden.

Hoge liftdeur
In aanvulling op de nieuwe laser werkstations, kunnen de bestaande SpeedMarker 700 en 1300 lasersystemen voorzien worden van een optionele hoge liftdeur. De grote, brede veiligheidsdeur zorgt voor een betere toegang tijdens het handmatig laden.