METAV borduurt voort op vernieuwde formule

0

Van 20 tot en met 24 februari 2018 vindt in Düsseldorf (D) weer de METAV plaats. De 20e editie van deze internationale vakbeurs voor metaalbewerkingstechniek borduurt voort op het vernieuwde concept dat de vorige keer – in 2016 – is geïntroduceerd. De thematische uitbreiding met de onderdelen Quality, Additive Manufacturing, Moulding en Medical wordt derhalve gehandhaafd.

“Op de METAV 2016 hebben we met de toevoeging van deze vier thema’s onze blik verruimd naar de complete waardescheppende keten rondom de productietechniek“, zegt directeur Wilfried Schäfer van de VDW, de organisator van de beurs. “Ons Area concept zorgde voor positieve reacties. Negentig procent van de exposanten liet ons weten in 2018 weer mee te willen doen. Daarom rekenen we voor de komende METAV op een buidend grotere beursvloer.“ Naast de onderdelen Quality, Additive Manufacturing, Moulding en Medical zullen de klassieke thema’s van de METAV weer sterk vertegenwoordigd zijn: werktuigmachines, productiesystemen, gereedschappen en tooling, geautomatiseerde  materiaalstroom, computertechnologie, industriële elektronica en toebehoren.

Themapark Industrie 4.0
Met een speciaal themapark staat uiteraard ook het thema Industrie 4.0 centraal op de beurs. “We geven de  digitale transformatie weer een duidelijke eigen plek“, aldus Schäfer. “Het bewustzijn van de kansen die Industrie 4.0 biedt is aanwezig, maar veel MKB’ers zoeken nog naar aanknopingspunten op het gebied van de digitale veranderingen. Die zullen ze op de METAV 2018 kunnen vinden.“
De aanmelding is inmiddels van start gegaan met een omvangrijke reclamecampagne. Online aanmelden is vanaf medio april mogelijk via www.metav.de.  De aanmelding voor exposanten sluit op 31 augustus.