METAVAK: Veel meer dan machines en gereedschappen

METAVAK biedt als vanouds weer een compleet beeld van alle producten en diensten die beschikbaar zijn voor ondernemers in de verspanende en niet-verspanende industrie. Uiteraard voeren de metaalbewerkingsmachines en -gereedschappen weer de boventoon op deze vakbeurs, die op 27, 28 en 29 oktober voor de elfde keer wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Maar het aanbod van de ongeveer 130 exposanten behelst duidelijk meer.

Daarmee bevestigen zij dat er voor een efficiënt productieproces tegenwoordig veel meer nodig is dan snelle nauwkeurige machines en gereedschappen met een hoge standtijd.  De software,  de koelsmeermiddelen, de belading en ontlading van de machines en de opslag van het materiaal; het moet allemaal kloppen. Maar ook de veiligheid en het schoonmaken van de machines moet goed geregeld zijn om optimaal te kunnen produceren, de kosten laag te houden en marges te maken. De METAVAK exposanten laten daarvoor tal van oplossingen zien.

Onder de exposanten bevinden zich tal van bekende gezichten van machineleveranciers die al vele jaren actief zijn op de markt. Maar nieuwkomers zijn er ook. Zoals Remmert, de Duitse producent van opslag- en procestechniek, die start met een Benelux-vestiging. Of Carmitech, dat zich richt op handling, opslag en nabewerking in de plaatbewerking.
De beurs vindt plaats onder een positief gesternte. De economie groeit, de bouwsector – een belangrijke aanjager voor veel metaalbedrijven – krabbelt op en het kabinet heeft voor 2016 een lastenverlichting van 5 miljard euro in het vooruitzicht gesteld. Dat betekent vrijwel zeker dat de binnenlandse vraag zich ook volgend jaar positief zal blijven ontwikkelen. Maar onzekerheden zijn er natuurlijk ook: hoe gaat het verder met het Rusland van president Poetin, wat doet China en wat zijn de effecten van de vluchtelingenproblematiek? Voorzitter Fried Kaanen van Koninklijke Metaalunie heeft in deze beursspecial een duidelijk advies aangaande de richting waarin metaalbedrijven zouden moeten investeren: “Investeer in flexibiliteit en reactiesnelheid. Zorg dat je flexibel bent en korte doorlooptijden hebt, zodat je direct kunt reageren op veranderende omstandigheden.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021