MicorMIG-reeks van Lorch is een lassende allrounder

Met de MicorMIG-reeks biedt Lorch Schweisstechnik een omvormer die oplossingen biedt voor de meest uiteenlopende las-eisen. Deze allrounder is robuust, eenvoudig te bedienen, geschikt voor alle gangbare materialen en innovatief dankzij de NFC-technologie.

De MicorMIG-reeks van Lorch biedt bedrijven maximale flexibiliteit bij lastoepassingen.

Staal, RVS, aluminium? MIG-MAG, TIG of elektrode? Met zijn upgrade-vermogen, de beproefde lasprocessen en de eenvoudige, intuïtieve bediening biedt de MicorMIG-reeks volgens Lorch maximale flexibiliteit bij lastoepassingen.

Snel aanpassen

Bedrijven kunnen de apparaten snel aanpassen aan hun individuele behoeften en ze gebruiken voor een breed gamma aan toepassingen: van klassiek MIG-MAG-lassen tot pulslassen en als alternatief voor het meer complexe TIG-lassen. Door bijvoorbeeld de juiste upgrade te installeren, wordt een MicorMIG binnen enkele seconden een MicorMIG Pulse-systeem. Zo kunnen bedrijven eenvoudig en kosteneffectief pulslassen en ook in het bereik van de overgangslichtboog vrijwel spatvrij lassen. Dankzij de stabiele en zelfs voor beginners eenvoudig te bedienen pulsboog is het niet nodig dure nabewerkingen uit te voeren, hetgeen kostbare productietijd bespaart.

Slechts drie stappen

De intuïtieve bediening van de MicorMIG stelt lassers in staat snel en eenvoudig aan de slag te gaan. In combinatie met de dynamische regeltechniek en de voorgedefinieerde Synergic-lasprogramma’s worden alle andere parameters automatisch ingesteld nadat het materiaal/draad/gas en het lasproces zijn gekozen. Elke lasser past de dynamiek van de vlamboog individueel aan – van hard tot zacht – aan de uit te voeren taak, de laspositie en het lasgevoel.

Transparantie in de lasproductie: Alle belangrijke productiegegevens kunnen gemakkelijk worden geregistreerd en geëvalueerd via Lorch Connect.

Transparantie in de lasproductie: Alle belangrijke productiegegevens kunnen gemakkelijk worden geregistreerd en geëvalueerd via Lorch Connect.

Permanent up-to-date

De robuuste constructie van Lorch lasmachines garandeert ook de levensduur en betrouwbaarheid van het MicorMIG-lassysteem. Bovendien werkt elke omvormer altijd op het modernste technologische niveau en staat hij open voor toekomstige innovaties. Dankzij de NFC-functionaliteit kunnen op elk moment extra lasprocessen, lasprogramma’s en werkvereenvoudigende functies worden toegevoegd – snel en zonder externe ondersteuning.

Voorts kunnen regelmatig terugkerende lasopdrachten worden opgeslagen op NFC-jobkaarten en snel weer worden opgeroepen wanneer dat nodig is. En de NFC-technologie maakt het mogelijk een gepersonaliseerd autorisatiesysteem in te stellen voor de bediening van de lassystemen. Op die manier kunnen parameters worden beperkt, kan de toegang worden begrensd of het systeem volledig worden vergrendeld. Het verzamelen en analyseren van de lasproductiegegevens wordt eenvoudig en kosteneffectief geregeld via de Lorch Connect cloud-oplossing.

Altijd het juiste proces

Voor de MicorMIG-serie zijn de Lorch lasprocessen SpeedArc en SpeedUp beschikbaar. Ze verhogen de snelheid van het MIG-MAG-lassen en zorgen voor minder vervorming en een optimale naadkwaliteit dankzij een hoogwaardige procesbeheersing. Dit vermindert het aantal herbewerkingen. Maar ook de uitstoot van lasrookgassen en het geluidsniveau zijn nu lager.

De laatste innovatie van Lorch, het MicorTwin-proces, maakt het zelfs mogelijk om dunne en middeldikke platen (1 tot 8 mm) in TIG-schub uiterlijk nu met het MIG-MAG-procedé te verbinden. Dit betekent dat perfecte naadoptiek gemakkelijk en reproduceerbaar kan worden bereikt door elke lasser, en dat bedrijven in sommige gevallen zelfs geen dubbele apparatuur hoeven te houden. Gespecialiseerde TIG-lassers worden ook hierdoor ontlast.

“Bedrijven in de lasindustrie zijn momenteel intensief op zoek naar benaderingen om de productieprocessen te optimaliseren en zich te positioneren met het oog op de toekomst. Wij doen er alles aan om hen daarbij te ondersteunen”, aldus Jonas Kappel, hoofd productmanagement & marketing bij Lorch Schweißtechnik. Om kennis te maken met de voordelen van de MicorMIG-reeks, kunnen bedrijven daarom een vrijblijvende proef aanvragen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Modulaire myCobot van Lorch voor individuele totaaloplossingen

31-10 Ondernemingen kunnen nu heel individueel hun eigen cobot-oplossing volgens een flexibel modulair principe samenstellen.…

Verbinden

Lorch: geavanceerde lassystemen en gloednieuwe helm

14-10 Alle bedrijven staan voor de taak om hun productieprocessen verder te optimaliseren door de…

Verbinden

Samenwerking Yaskawa en Lorch Lasapparatuur

22-11 Dit partnerschap werd allereerst opgestart in Duitsland maar inmiddels is ook de aftrap van…

Verbinden

Mens en machine ondersteunen elkaar bij het lassen

13-11 Een cobot die de precieze beweging van het laspistool uitvoert en een laspistool dat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen