Miyachi Europe wordt Amada Miyachi Europe

0

Miyachi Europe heet vanaf 1 september Amada Miyachi Europe. Miyachi, producent van machines en modules op het gebied van weerstandslassen, laserlassen, lasermarkeren, hot bar bonding & solderen en op maat gemaakte speciale systemen, is al sinds maart 2013 een onderdeel van het Japanse Amada concern.

De naamsverandering draagt bij aan de herkenbaarheid en de merkbeleving van moederconcern Amada, terwijl tegelijkertijd de associatie met Miyachi’s lange historie als producent van vooruitstrevende technologie behouden blijft. Amada Miyachi Europe blijft opereren vanuit de bestaande locaties.
“De nieuwe organisatie profiteert van diverse synergie-voordelen, inclusief de ontwikkeling van nieuwe techniek en producten gebaseerd op de gecombineerde laserkennis van beide bedrijven en de toepassing van Miyachi’s laskennis op de metaalbewerkingscapaciteiten van Amada”, aldus Dave Fawcett, Group CEO/President America & Europe. “Daarnaast kunnen we nu markten aanboren met uitgebreide oplossingen die de kerncompetenties van beide bedrijven combineren.” Fawcett wijst er verder op dat de bedrijven ook hun efficiency vergroten door wereldwijde kostenreducties.