Rurenga blij met gebruiksvriendelijke Vanad lasersnijmachine

Rurenga Plaatwerkspecialist in Leeuwarden heeft geïnvesteerd in een lasersnijmachine van Vanad. Het bedrijf had, op uitnodiging van Pasterkamp Metal Sheet Solutions, verschillende fabrikanten in Tsjechië bezocht. Directeur Frank Rurenga ging eigenlijk op pad voor een andere machine, maar het bezoek aan Vanad maakte de nodige indruk…

Frank Rurenga (links) van Rurenga Plaatwerkspecialist en Martin Mirátský van Vanad bij de nieuwe lasersnijmachine.

Samen met een aantal andere Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions bezocht Rurenga Tsjechische leveranciers van snijmachines en ontbraammachines. “Wij zijn verrast door de hoge technologische standaard”, was de eensluidende reactie van alle deelnemers.

Demonstraties

In het demonstratiecentrum van Vanad staan verschillende machines opgesteld. De vragen konden ter plekke worden beantwoord door onder andere allerlei testen en demonstraties uit te voeren. Hierbij werd maar weer eens bewezen dat een beeld vaak meer zegt dan duizend woorden. Verschillende materialen werden gesneden door de Kompakt fiberlaser snijmachine van Vanad. Deze demonstraties bleken zeer overtuigend voor alle deelnemers.

Eigenlijk was het niet de bedoeling om een lasersnijmachine te kopen, maar na de demonstratie werd Frank Rurenga zo enthousiast dat dit er toch van kwam. Hij is de derde generatie die aan het roer staat van Rurenga Plaatwerkspecialist, een leverancier van maatwerk in plaatwerk. Dat is niet altijd zo geweest want het familiebedrijf is in 1969 van start gegaan als Isolatiebedrijf Rurenga. Al snel werd begonnen met het produceren en monteren van rookgasafvoeren en daarna ook luchtkanalen. In de loop van de jaren tachtig kwam er steeds meer vraag naar divers plaatwerk, waardoor deze tak in de metaalverwerking erbij werd opgepakt.

Zo veranderde het bedrijf van een isolatiebedrijf in een plaatverwerkend bedrijf, met aanvankelijk de rookgasafvoeren als het belangrijkste product. Sinds Frank Rurenga in 2015 is ingestapt, is het bedrijf verder gegroeid in de plaatbewerking. De onderneming is inmiddels verhuisd naar een groter bedrijfspand in Leeuwarden, dat ook de mogelijkheid bood om een snij-afdeling op te zetten.

De Vanad lasersnijmachine, uitgevoerd met een 3 kW IPG fiber laserbron en een snijkop van Precitec, kan tot 18 mm staal, 10 mm RVS en 8 mm aluminium snijden.

De Vanad lasersnijmachine, uitgevoerd met een 3 kW IPG fiber laserbron en een snijkop van Precitec, kan tot 18 mm staal, 10 mm RVS en 8 mm aluminium snijden.

Gebruiksvriendelijk

Rurenga heeft gekozen voor een lasersnijmachine met een eenvoudige wisseltafel van 1,5 x 3 meter en een IPG fiber laserbron van 3 kW. Standaard worden de lasersnijmachines uitgevoerd met een snijkop van Precitec. Hiermee kan tot 18 mm staal, 10 mm RVS en 8 mm aluminium worden gesneden. Bij de machine werd ook een passende filterinstallatie geleverd van het merk Tigemma. Frank Rurenga is blij met de gebruiksvriendelijkheid. De Vanad Kompakt laser lasersnijmachine is een mooie uitbreiding van het machinepark van zijn bedrijf en ook nog eens makkelijk in de omgang. “We hebben een zeer goede machine in ons bezit gekregen, zeker ook gezien de prijs en de kwaliteit.”

Pasterkamp Metal Sheet Solutions heeft deze machine geleverd en verzorgt ook de service. “De aankoop van een lasersnijmachine bepaalt een groot deel van de productiekosten van een bedrijf”, zegt Teun Pasterkamp. “Het is belangrijk daarin de juiste keuzes te maken. Dit bespaart kosten en verhoogt de winst.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Pasterkamp dealer van Thalmann/Cidan Forstner

11-10 “Thalmann/Cidan Forstner-machines vertegenwoordigen de top in plaatbewerkingsapparatuur. Ze combineren precisie, efficiëntie en duurzaamheid in…

Plaatbewerking

Mobiele rolvormmachine voor 3-drains goot

28-03 Pasterkamp houdt zich bezig met allerlei soorten rolvormlijnen voor diverse industrieën. Er zijn voorbeelden…

Plaatbewerking

Sterk duo in slitten en rolvormen

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, vertelt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

MetavakNieuws

‘Ontslakken en ontbramen is nu leuk werk’

30-09 Bij Jac Reijns Staalconstructie zijn ze duidelijk ontzettend blij met de breedbandmachine van RWT,…

Plaatbewerking

Fantastische plasmasnijmachine!

10-03 Bus Industrial Tools attendeerde hen op de snijmachines van VANAD, die worden geleverd door…

Plaatbewerking

Tsjechische technologie verrast

29-10 Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions bezochten onlangs twee Tsjechische leveranciers…

Plaatbewerking

De kunst van het afschuinen op een plasmasnijmachine

19-11 Wat zijn de voordelen van afschuinen met plasmasnijden op de CNC Vanad Bluester? Pasterkamp…

Featured

Pasterkamp en partners op Euroblech

13-10 Pasterkamp Metal Sheet Solutions brengt op de Euroblech het partnerschap met de firma ZMM…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV