Multinal Group helpt MPS J. Henry Dunant van Rode Kruis

0

Chemisch technisch dienstverlener Multinal Group heeft een maatschappelijke bijdrage geleverd aan het Rode Kruis schip, de MPS J. Henry Dunant. De werkzaamheden – welke door de industrieel reinigingstak van Multinal Group (Excelsum) werden uitgevoerd – bestonden uit het preventief chemisch reinigen van het vacuüm toiletsysteem, welke service biedt aan circa 50 toiletten.

Met het verwijderen van de klep van de vacuüm opvangunit werd een tijdelijke verbindingsflens geïnstalleerd voor de chemische pomp. Aan de achterzijde van de toiletten werden specialistische slangen aan de vacuümpijpen bevestigd om zo de circulatie te creëren om tot het gewenste resultaat te komen: een 100% schoon toiletsysteem.

Problemen bij vacuüm toiletsystemen op passagiersschepen hebben veelvuldig dezelfde oorzaak. Stortingen verstoppen de pijpleidingen voor meer dan 60%, met als resultaat dat er een kleinere diameter pijpleiding overblijft voor afvoer. Als de leiding verstopt is, kunnen de toiletten niet meer worden gebruikt wat irritatie en ontevredenheid voor passagiers en bemanningsleden geeft en daarmee een groot effect heeft op de geboden services. In geval van het Rode Kruis schip, de MPS J. Henry Dunant, is juist preventief gereinigd om er voor te zorgen dat mensen die al bijzondere zorg nodig hebben blijvend konden rekenen op de geboden toiletservice aan boord.

Met het uitvoeren van de werkzaamheden heeft Multinal Group haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen alsmede haar eigen strategische koers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) verder kracht bij gezet. Multinal Group is actief binnen het industrieel reinigen en metaaloppervlaktebehandelingen zoals beitsen en passiveren, elektrolytisch polijsten, verzinken, verchromen, vernikkelen, vergulden en poedercoaten en het metalliseren van ABS en ABS-Blends kunststofproducten.