Nieuwe Fein magneet-kernboormachines voor universeel gebruik

Kernboorspecialist Fein heeft drie van zijn magneet-kernboormachines KBM met boordiameter 50 en 65 millimeter op een aantal punten verbeterd. Daaronder een in het midden aangebrachte geleiding van de boormotorkabel met zwenkbaar gelagerde kabelslang, een 30 millimeter verlengde en verstevigde boormotorgeleiding voor nog meer precisie bij het werken, een intuïtief bedieningsveld in direct zicht van de gebruiker en een extra groot slagbereik.

De nieuwe magneet-kernboormachines KBM 50 Q, KBM 50 U en KBM 65 U zijn technisch hoogwaardig geconstrueerd, wat bijdraagt aan een grote duurzaamheid tijdens zwaar gebruik.

Veel toepassingsmogelijkheden
De Fein magneet-kernboormachines KBM 50 en KBM 65 voldoen aan alle eisen op het gebied van kernboren in metaal: kernboren, spiraalboren, verzinken, schroefdraadsnijden en ruimen. Een dubbele boormotorgeleiding verleent de machines een groot slagbereik. Daardoor kunnen ze ook met grote boren worden gebruikt. De verstelling van het slagbereik geschiedt zonder gereedschap door middel van twee spanhefbomen aan boormotorzijde. Ook de kernboor kan zonder gereedschap snel worden gewisseld: één klik en de boor zit vast en loopt met een hoge rondloopnauwkeurigheid.

Eenvoudige bediening
De KBM 50 en KBM 65 beschikken over een intuïtieve bediening. Zes grote bedieningselementen zijn eenvoudig te bereiken en in direct zicht van de gebruiker aan de bovenzijde van de boormotor aangebracht. Een comfortabele indicatie van de magnetische kracht helpt de gebruiker de machine zorgvuldig op het werkstukoppervlak aan te zetten: Licht de magneettoets permanent op, dan is de magnetische kracht vol aanwezig. Knippert de toets, dan is het materiaaloppervlak dun, ongelijk, vuil of verroest en is zodoende de magnetische kracht minder. De magnetische kracht is in vergelijking met de voorgangermodellen met zo’n 25 procent verhoogd. Omdat de kanten in het voorste bereik van de magneten 45 graden zijn afgeschuind, hebben de machines een goede hoekmaat voor gebruik in het lijf van stalen balken. Verlengde magneetvoeten verbeteren de hefboomverhoudingen en zorgen zo voor een stevige houvast tegen wegdrukken en losbreken van de machine.

Bovendien hebben de magneet-kernboormachines een boordiepte-indicatie in de vorm van een ring met schaalverdeling en nulpunt. Hiermee kan de boordiepte bij het boren van blinde gaten of spiraalboorgaten worden bepaald. Daarbij kan de schaalverdeling in millimeter of inch worden gekozen.

Gering gewicht
Ondanks een hoog vermogen en een duurzame constructie behoren de drie KBM machines tot de lichtste in hun segmenten. Het geringe gewicht bij een verder compacte constructie wordt mogelijk door een constructie met een optimaal gewicht, door elementen van hoogvast spuitgietaluminium met verstevigingsribben bij alle onderdelen evenals door een magneetvoet die wat betreft prestatie en gewicht is geoptimaliseerd. De machines kunnen door hun geringe gewicht bij het dagelijks werk in de werkplaats of op de bouwplaats mobiel worden ingezet – zelfs verticaal of bovenhands.

Drie nieuwe modellen
Het nieuwe Fein KBM programma met boordiameter 50 en 65 millimeter omvat drie magneet-kernboormachines met twee versnellingen. Een model met een directe kernboorhouder en twee met een MK3-houder: De lichte magneet-kernboormachine KBM 50 Q is met 13,2 kilogram een van de lichtste machines met twee versnellingen in haar segment. De KBM 50 U biedt met de MK3-houder universele toepassingsmogelijkheden evenals het gebruik van lange boorgereedschappen. Beide KBM 50 modellen maken flexibel gebruik mogelijk voor werken in de werkplaats of op de bouwplaats. De krachtige KBM 65 U met MK3-houder verbindt een compacte constructie met kracht. Ook bij vermogensintensieve toepassingen, zoals kernboren tot een boordiameter van 65 millimeter of schroedraadsnijden tot M20, blijft het toerental stabiel. Dankzij een fijnafstelling kan de booras comfortabel en tijdbesparend exact worden uitgelijnd, zonder de magneet af en aan te hoeven zetten. De KBM 65 U is ontworpen voor werken in de werkplaats.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Compacte probleemoplosser voor montagewerk

16-01 De magneet-kernboormachine KBC 36 MAGFORCE onderscheidt zich door de compacte bouwvorm. FEIN heeft deze…

Werkplaatstechniek

Topdeal FEIN voor eersteklas boorresultaten

13-03 Tot en met 31 maart krijgen klanten bij de koop van een actiekernboormachine een…

Verspanen

Krachtige magnetische kernboormachines met langere levensduur

07-09 Al ruim veertig jaar is Euroboor actief als producent en leverancier van draagbaar industrieel…

Werkplaatstechniek

Fein acties voor vakman in metaalbewerking

06-06 Fein, de fabrikant van elektrisch gereedschap, richt zich met twee actieperiodes tot de professionals…

Verspanen

Tappen met kernboormachine nu nog makkelijker

04-12 Euroboor biedt een reeks van universele Morse Conus tapkoppen met slipkoppeling. Deze zijn in…

Werkplaatstechniek

Voor het maximale aan diameters: de Fein KBU 110-4 M

26-10 Fein presenteert de universele magneet-kernboormachines KBU 110-4 M. Deze rechts-/linksdraaiende magneet-kernboormachine met vier versnellingen,…

TechniShow-Esef 2018

Euroboor onthult vier innovaties

16-03 Euroboor, producent en leverancier van portable industrieel gereedschap, breidt zijn assortiment magnetische kernboormachines uit…

Werkplaatstechniek

Nieuwe Fein magneet kernboormachines zijn compact en krachtig

20-11 Fein presenteert twee nieuwe magneet kernboormachines voor kernboren tot 35 mm: de KBC35 is…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV