Nieuwe universele hogesnelheidsvijfasser Haas

0

Haas Automation heeft zijn portfolio van universele bewerkingscentra uitgebreid met de UMC-750SS, een hogesnelheidsuitvoering die hoge prestaties combineert met hoge snelheid voor snelle 5-zijdige (3+2-assige) bewerking en gelijktijdige 5-assige beweging.

De UMC-750SS is een 5-assig SK-40 universeel bewerkingscentrum met verplaatsingen van 762 x 508 x 508 mm, ijlgangen tot 30,5 m/min en een geïntegreerde hogesnelheidstrunniontafel met twee assen. De machine is uitgerust met een in-line direct aangedreven hoofdspil met een maximaal toerental van 15.000 omw/min, een hogesnelheidstrommelgereedschapswisselaar voor 40+1 gereedschappen en de krachtige Haas Automation-software voor hogesnelheidsfrezen.

De UMC-750SS heeft een hogesnelheidstrunniontafel met rolnoksysteem. Met voedingssnelheden van 150°/sec positioneert deze werkstukken snel onder vrijwel elke hoek voor 5-zijdige (3+2-assige) bewerking. Hiermee is ook volledige gelijktijdige 5-assige beweging mogelijk voor het bewerken van profielen en complexe bewerking. De trunnion biedt +110 en -35 graden kanteling en 360 graden verdraaiing. Dat zorgt voor een uitstekende gereedschapspeling en een grote werkstukcapaciteit. De tafel meet 630 x 500 mm en heeft standaard T-sleuven en een precisiepilootboring voor veelzijdigheid op het gebied van opspanning. Om de setup van jobs te vereenvoudigen, biedt de UMC-750SS het gemak van dynamische werkstukcoördinaten en TCP-controle (Tool Center Point). Bovendien wordt de machine standaard geleverd met het Wireless Intuitive Probing System van Haas Automation.

De machine is uitgerust met een in-line direct aangedreven hoofdspil met een maximaal toerental van 15.000 omw/min. Het vector-aandrijfsysteem met een maximaal vermogen van 22,4 kW levert een snijkoppel van 122 Nm. Het in-line systeem van Haas koppelt de hoofdspil direct aan de motor om warmteontwikkeling te beperken, de krachtoverbrenging te verhogen en uitstekende oppervlaktenabewerking te bieden.

De UMC-750SS is leverbaar met een brede selectie van productiviteitsverhogende opties, zoals een bandspanentransporteur, hogedrukkoelmiddelsystemen voor koeling door de spil en uitgebreid programmeergeheugen.

Volgens Haas is de UMC-750SS een ideale oplossing voor wie op zoek is naar een hogesnelheidsvijfasser om het aantal opspanningen te verminderen, de nauwkeurigheid te vergroten en de productiviteit te verhogen.

Haas wordt in Nederland vertegenwoordigd door Landré.