PAC hervat verkoop Nisshinbo ponsmachines

0

PAC, leverancier van plaatbewerkingsmachines, brengt na tien jaar de ponsmachines van Nisshinbo weer terug op de Nederlandse markt. PAC heeft in de periode van 1989 tot 2003 met de verkoop van ruim 250 ponsmachines van deze Japanse fabrikant een belangrijke bijdrage geleverd aan de overgang naar CNC-ponsnibbelen in de Nederlandse plaatbewerkingsindustrie.

PAC is door het Yawei-Nisshinbo consortium benaderd om de verkoop van de ponsmachines, en inmiddels ook kantbanken en scharen, van dit merk op basis van alleenvertegenwoordiging in de Benelux markt opnieuw te gaan verzorgen.

De machines hebben sindsdien een upgrading ondergaan en worden nu onder licentie door Yawei gebouwd, waarbij Nisshinbo de turrets en auto-index levert. De Yawei-Nisshinbo ponsnibbelmachines zijn uitgevoerd volgens de laatste technologie en leverbaar met hydraulische of servo-mechanische aandrijving. De machines worden uitsluitend nog gebouwd in een O- of brugframeconstructie. En voldoen daarmee aan de hoogste nauwkeurigheidseisen.

Naast standalone ponsnibbelmachines in 30 en 50 tons uitvoering biedt Yawei-Nisshinbo ook volledig geautomatiseerde ponssystemen aan met geïntegreerde uithoekschaar en automatische product sorteer­systeem. Daarmee zijn de systemen van Yawei-Nisshinbo 24/7 inzetbaar.