Positie-eindschakelaar

0
25

TER (Tecno Elettrica Ravasi) heeft nieuwe INO positie-eindschakelaars geïntroduceerd. De nieuwe INO-serie bestaat uit drie typen position limit switches: INO Standard, INO Wired en INO Safety. Ze zijn speciaal ontworpen voor het sturen en controleren van bewegingen van bovenloopkranen, hijs- en complexe metaalbewerkingsmachines.

Ook motion control uitdagingen in bijvoorbeeld de entertainment industrie worden ermee geregeld. De INO positie-eindschakelaars komen standaard in behuizingen gemaakt uit glasvezel verstevigd met UL-VO thermoplastic, zinklegering (zama) of aluminium. De apparaten hebben 2 of 4 montagegaten, verschillende breedtes en een range aan kabelingangen (30 mm met 1 kabelingang, 35 mm bekabelde versie, 40 mm met 1 kabelingang, 50 mm met 2 of 3 ingangen en 60 mm met 3 kabelingangen). De switches hebben een mechanische levensduur van tot 30 miljoen schakelingen. Met de TER positie-eindschakelaars kan de gebruiker rekenen op een IP65 en IP66 beschermingsklasse.

De ‘INO Wired’ versie, met zijn thermoplastische of gietijzeren behuizing en met epoxy plastic afgedichte kabelingangen, is IP 67 geclassificeerd. Omdat de koppen uitgevoerd worden in 39 soorten metaal, techno-polymeren of aluminium zijn de INO limit switches bestendig tegen extreme temperatuurranges van -40°C tot +70°C. Elma Components is TER’s officiële Benelux-partner.