RVS Finish streeft naar topniveau op alle fronten

RVS Finish in Bergeijk heeft zich binnen enkele jaren ontwikkeld van een eenvoudig keramisch straalbedrijf tot een finisher, die tot de top van Nederland behoort. Sinds 2014 is RVS-Finish ISO 9001 2008 gecertificeerd. Het bedrijf beheerst onder meer de straaltechniek Fine-Finish, waarmee een oppervlakteruwheid van 0,3 Ra kan worden gehaald. Er is een samenwerking gestart met Holland Mineraal om deze techniek nog verder te verbeteren.

Met het oog op deze samenwerking is een nieuwe straalcabine van 3×3 meter geplaatst, die gaat fungeren als testcabine waarin proeven zullen worden gedaan met allerlei materiaalsoorten. RVS Finish wil haar paradepaardje Fine-Finish namelijk verder door ontwikkelen. “Omdat je ziet dat de eisen die in de industrie aan oppervlakteruwheid worden gesteld steeds verder toenemen”, zegt bedrijfsleider Driek Brouwers. “Voor de voedingsmiddelenindustrie in Nederland is 0,8 Ra aanvaardbaar, maar in de Verenigde Staten wordt al 0,4 gevraagd. Het is van belang om die waarden zo efficiënt mogelijk en goed reproduceerbaar te kunnen behalen. Wij denken daarbij zeker nog winst te kunnen boeken en blijven daarom ons straalproces continu optimaliseren. We proberen door ander of aangepast straalmiddel toe te passen, betere resultaten te bereiken. We kijken echter zowel naar de installatie als naar het straalmiddel en de techniek. Als je twee keer zo snel 0,3 Ra kunt halen ben je koopman. Als je met minder stroom en/of minder straalmiddel toe kunt, is dat ook pure winst. Dat gaan we samen met Holland Mineraal ontdekken. We passen goed bij elkaar omdat we allebei gaan voor kwaliteit.”

Cleanroom
RVS Finish is in 2013 met 30 procent gegroeid en de omzetgroei zet dit jaar door. Daarom zijn onlangs twee nieuwe medewerkers aangenomen en is de productieruimte met 500 vierkante meter uitgebreid.
Het bedrijf streeft naar een hoog niveau op alle fronten en beheerst naast Fine-Finish ook het keramisch en glasparelstralen van RVS producten. Klanten kunnen terecht voor alle bewerkingen van halffabricaten, samengestelde producten en eindproducten van RVS: polijsten, trommelen, korrelslijpen en borstelen. Maar ook voor beitsen, passiveren, ultrasoon reinigen en cleanroom verpakken. RVS Finish beschikt over een ultrasoon-reinigingsinstallatie met baden van 120 liter, waardoor een grote range aan producten volautomatisch gereinigd kan worden. In de baden ingebouwde controlemeters controleren voortdurend de kwaliteit van de vloeistoffen en waarborgen zo een constante kwaliteit. Tevens kunnen producten Grade 4 cleanroom verpakt en gelabeld worden. Onder andere producten voor de elektronica, semiconductor en medische industrie vereisen een dergelijke behandeling. In de cleanroom van 40 vierkante meter worden door RVS-Finish samenstellingen voor klanten gemonteerd en verpakt volgens specificatie.

RVS Finish,
Surface 2014 standnummer 430

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Oppervlaktetechniek

Zeker 100 exposanten op Materials+Eurofinish+Surface

23-08 Op Materials+Eurofinish+Surface 2021 komen materiaalkunde en oppervlaktetechniek samen. Deze combinatie is onmisbaar om tot…

Bedrijf en Economie

Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen in najaar

01-07 Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Oppervlaktetechniek

Materials+Eurofinish+Surface vindt plaats op 15 en 16 september

14-04 Na het gezamenlijke kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish van Mikrocentrum en VOM in 2019, sloot…

Oppervlaktetechniek

Debuut Materials+Eurofinish+Surface jaar uitgesteld

26-03 De eerste editie van Materials+Eurofinish+Surface is verplaatst naar 26 en 27 mei 2021. Het…

Oppervlaktetechniek

Vakbeurs Surface sluit aan bij Materials+Eurofinish

18-10 De vakbeurzen Materials, Eurofinish en Surface gaan vanaf 2020 samen op in één kennis-…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws na de Zomervakantie

04-07 Volgende week, dinsdag 10 juli 2018 verschijnt de laatste printeditie van MetaalNieuws en ook…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X