Sandvik Coromant introduceert nieuwe hoge-voedings frees

0

CoroMill 419 is een nieuw freesconcept met wisselplaten met vijf snijkanten en voor gebruik met hoge voedingssnelheid. Deze nieuwe frees is geschikt voor toepassingen en in bedrijfstakken waar bij het vlakfrezen en profiel frezen hoge voedingssnelheden vereist zijn.

Hij is met name geschikt voor het bewerken van componenten waarbij een lange gereedschaps uitsteeklengte vereist is. Sandvik noemt de frees ideaal voor machines met lagere vermogens en instabiele opspaninrichtingen.
Voordelen zijn onder andere een hoge productiviteit bij toepassingen waar slechts een lichte snijwerking vereist is, en een lange levensduur van het gereedschap verlangt wordt. Met name in het geval van moeilijk te bewerken materialen zoals roestvast staal, gehard staal en titanium wordt een optimale levensduur bereikt.
Efficiënt nat bewerken is mogelijk doordat het koelmiddel bij alle frezen door het gereedschap komt. De optie van persluchtkoeling bij het frezen van diepe holtes en spiraalvormige interpolatie garandeert een betere spaanafvoer. CoroMill 419 is voor een betrouwbare bewerking voorzien van sterke en robuuste wisselplaten met vijf snijkanten. Er is een groot aantal kwaliteiten en geometrieën leverbaar, waardoor het gereedschap voor de meeste materialen en toepassingen geschikt is.
CoroMill 419 is vanaf 1 maart verkrijgbaar in diameters van 32 tot 100 mm.