Seco breidt PCBN-kwaliteiten voor draaien harde werkstukken uit

Seco introduceert nieuwe PCBN-kwaliteiten voor het draaien van harde werkstukken. De toevoeging van drie kwaliteiten aan de bestaande Secomax CBN060K, maakt het aanbod voor precisiebewerking van gehard stalen werkstukmaterialen compleet, van continue tot zware onderbroken sneden.

Het productassortiment omvat nu de CH0550, CBN060K, CH2540 en CH3515 om uiteenlopende toepassingen van ISO H05 tot H35 te bestrijken. De kwaliteiten maken gebruik van een nieuw bimodaal substraat met grovere korrel om de taaiheid en slijtageweerstand te maximaliseren, voor een hoge productiviteit en een lange standtijd in diverse bewerkingsomstandigheden. Ze zijn voor het automotive-segment geschikt voor onderdelen als tandwielen, assen, ringen, homokinetische koppelingen en pignons voor versnellingsbakken en aandrijflijnen van motorfietsen, auto’s en vrachtwagens. Andere toepassingen liggen in vormen, stansen en lagerdelen.

CH0550 voor ISO H05 is een nieuwe lage-CBN-kwaliteit, ontworpen voor continue sneden met gladde intredes en uittredes. De kwaliteit bestaat uit het nieuwe 40%-CBN-substraat met daarop een nieuwe nanogelamineerde bekleding waarvoor patent is aangevraagd. Deze bekleding bevat veel meer Ti dan andere TiAlN-bekledingen. Dit biedt extra slijtageweerstand om kraterslijtage en hoge temperaturen bij hoge snijsnelheden te weerstaan en het levert ook goede oppervlakteafwerkingen op.

De bestaande CBN060K voor ISO H15 is een taaie kwaliteit die wordt gebruikt voor continue en licht onderbroken sneden bij lage en gemiddelde snijsnelheden. Maar deze kwaliteit kan ook grote aanvoeren aan. CBN060K bevat 60 procent CBN en heeft een TiCN-bindmiddel met toevoegingen voor metalen superlegeringen.

De nieuwe CH2540 voor ISO H25 heeft afgeschuinde intredes om de standtijd te verlengen, heeft een CBN-gehalte van 65% en is ontworpen voor onderbroken sneden en voor gemengde bewerkingen met zowel onderbroken als continue sneden. Het ontwerp van het substraat is gebaseerd op het nieuwe platform van de kwaliteit met bimodale korrelverdelingen. Dit verbetert de slijtageweerstand en zorgt ervoor dat er met gemiddelde tot hoge snijsnelheden kan worden gewerkt. De CH2540 wordt veel gebruikt voor het bewerken van tanden van tandwielen en boorgaten.

CH3515 voor ISO H35 is de taaiste kwaliteit in deze nieuwe keten van PCBN-kwaliteiten en wordt aanbevolen voor zware onderbrekingen wanneer geharde staalstoorten worden bewerkt. De kwaliteit bevat 90 procent CBN met korrelgroottes van 2-4 µm in een AlN-bindmiddel en heeft een TiAlN-bekleding, wat de standtijd verbetert. Deze kwaliteit kan, dankzij het hoge CBN-gehalte en de taaiheid, ook met goed resultaat worden gebruikt voor door middel van poedermetallurgie (PM) vervaardigde materialen.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Verspanen

Royal Eijkelkamp duurzaam met nieuwe combinatie

06-01 Met de aanschaf van een nieuwe CNC draai- en freescombinatie met automatische robot zet…

Verspanen

Nieuwe kwaliteiten voor draaien RVS

11-10 Seco Tools introduceert drie nieuwe kwaliteiten speciaal voor het draaien van roestvast staal, met…

Verspanen

Maximale ondersteuning voor operator

12-09 Hoe kan de machinebediener maximaal worden ondersteund? Dat is de vraag die Soraluce, producent…

Verbinden

Emag informeert klanten over revolutie in autoproductie

05-06 Steekwoorden als elektromobiliteit, autonoom rijden en big data schetsen een fundamentele verandering in de…

Verspanen

Steenfinishtechnologie in Hembrug harddraaimachines

04-06 Hembrug Machine Tools heeft een overeenkomst gesloten met PTGoldAU UG voor de exclusieve levering…

Verspanen

Miljoenenorder Betech Mass Turning

01-10 Betech Mass Turning heeft een nieuwe opdracht binnengehaald. De komende jaren gaat het bedrijf…

Verspanen

Efficiënt inwendig draaien

27-08 Tungaloy introduceert de Premium Internal Bar – DPMT-serie voor efficiënt inwendig draaien. Deze nieuwe…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X