Snelle productie staalconstructies zonder fouten

0

‘Advanced Scribing for Tekla’ is een stukje software van Construsteel, dat vanuit het 3D CAD model zorgt voor de ideale markering op stalen profielen en platen. De software stuurt een CNC machine aan en geeft de samensteller de beste informatie om snel, eenvoudig en foutloos stalen bouwonderdelen te assembleren. Hierdoor zorgt deze innovatie voor een snellere productie van staalconstructies met significant minder fouten.

Met scribing wordt bedoeld machinaal markeren: het aanbrengen van markeringen/ graveringen op stalen profielen en platen om eenvoudiger en veel sneller te kunnen assembleren in de werkplaats. De mogelijkheden van ‘Advanced Scribing for Tekla’ van ConstruSteel gaan vele malen verder dan de scribing oplossingen van 3D CAD pakketten en de scribing oplossingen van machineleveranciers die markeringsoftware bij machines leveren. Daarnaast heeft ConstruSteel het mogelijk gemaakt om zowel met moderne als oudere CNC machines te kunnen scriben, zodat de software met elke CNC machine kan communiceren en voor elk staalbouwbedrijf interessant is.

Lijnen en centerpunten

Het handmatig meten en aftekenen/krassen kost veel manuren in het productieproces. Deze stappen worden bij het personeel weggenomen door maatvoering informatie van het 3D CAD model direct via een CNC machine te laten scriben door middel van (deel)lijnen of centerpunten. Daarmee wordt het zogenaamde handmatige meten en aftekenen/krassen in de werkplaats overbodig. Ook kan er veel sneller geproduceerd worden. Dit resulteert in forse reductie van foutmarge, minder stilstand van machines en minder loonkosten voor het aftekenen/krassen dat eerder handmatig werd gedaan.

Minimale tijd

De informatie voor de samensteller wordt door CNC-machines in een minimale tijd aangebracht, waardoor de capaciteit van de machines optimaal gebruikt kan worden en kosten gereduceerd worden. De effectieve werk/productietijd gaat hierdoor omhoog. Daarnaast wordt door het efficiënt gebruik van de machine het energieverbruik fors verminderd, zodat de staalbouwbranche ook inspeelt op duurzaamheid.

De ‘Advanced Scribing for Tekla’ oplossing heeft zich wereldwijd al bij veel staalconstructiebedrijven bewezen. Een van de klanten van ConstruSteel heeft door de inzet van scribing met behulp van de ‘Advanced Scribing for Tekla’ een besparing van 50.000 euro gerealiseerd op één project. En daarbij is de foutmarge nihil.

ConstruSteel, gevestigd in Den Ham, is met haar software en dienstverlening met betrekking tot automatisering van het staalbouwproces de laatste jaren sterk aan het groeien. Grote en kleinere constructie- en staalbouwbedrijven over de gehele wereld gebruiken de innovatieve software oplossingen van het bedrijf, waarmee zij meer efficiency en grip op het productieproces realiseren. Er is de afgelopen 2 jaar uitgebreid met verkooppunten in Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Roemenië, Griekenland en Groot-Brittannië. Eerder werd al uitgebreid naar Australië, India en Zweden.