Staalspecialist MHB vervangt stalen ramen VN-paleis in Genève

MHB is geselecteerd voor de prestigieuze renovatie van het Verenigde Naties gebouw in Genève. De staalspecialist uit Herveld heeft de opdracht gekregen om 1100 nieuwe ramen te plaatsen in het wereldberoemde Palais des Nations.

MHB, dat dit jaar zijn 75-jarig bestaan viert, heeft de kenmerkende ranke stalen profielen ontwikkeld naar hedendaagse richtlijnen en zal de 1100 ramen grotendeels produceren in Herveld. Deze grootschalige renovatie zal eind 2013 gereed zijn.
De kenmerkende ramen in het gebouw van de Verenigde Naties zullen worden vervangen door innovatieve, duurzame en isolerende raamelementen met unieke stalen profielen van Nederlandse makelij. Deze ranke stalen profielen voldoen aan de hoge hedendaagse Zwitserse eisen voor wat betreft isolatie, wind- en waterdichtheid en zijn een perfecte replica van het bestaande ontwerp uit 1935. MHB produceert het grootste deel van deze omvangrijke opdracht in Herveld en wordt daarbij ondersteund door de MHB-vestiging in Roemenië. Inmiddels zijn circa 100 grote ramen geïnstalleerd.

Internationale blijk van erkenning
Het Zwitserse Architectenbureau Group8 en de Verenigde Naties waren onder de indruk van de prestaties van het nieuwe Classic ISO raamsysteem van MHB en de mogelijkheid dit aan te passen aan het karakter van de ramen van dit wereldberoemde dertigerjarengebouw. Nico Pulskens, directeur export bij MHB, is ontzettend blij met deze prachtige opdracht: “Een renovatie die wederom een internationale blijk van erkenning aangeeft. We kregen de opdracht enerzijds door ons unieke product dat tot stand is gekomen door jarenlange productontwikkeling, maar misschien nog wel meer doordat we vanaf het begin hebben laten zien bereid te zijn om het team in Genève te helpen, te ondersteunen en met hen mee te denken over passende oplossingen. Door mee te denken met de klant hebben wij het bijvoorbeeld voor elkaar gekregen om de oorspronkelijke bronzen grepen aan de binnenzijde op de nieuwe ramen te monteren”, aldus Pulskens.

Group8 is het architectenbureau dat het renovatieproject leidt en Metallover, MHB’s partner in Genève, zal optreden als ondersteunende partij ter plaatse. Metallover heeft een belangrijke rol gespeeld bij de acquisitie van deze klus.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Automatisering

ConstruSteel Online: staalbouw software via een browser

22-03 ConstruSteel is wereldwijd het eerste softwarebedrijf voor de staalbouw dat, naast een lokale installatie,…

Verspanen

Leering Hengelo gaat boor-zaag installaties APS Europe verkopen

10-12 Leering Hengelo en APS Europe gaan per direct samenwerken op het gebied van de…

Automatisering

ConstruSteel past subtitel bedrijfsnaam aan

18-11 ConstruSteel heeft een kleine aanpassing gedaan in de subtitel van de bedrijfsnaam: ‘ERP software’…

Automatisering

Liemar officieel partner Exact

04-06 Liemar Software is officieel partner van Exact Software Nederland geworden. Deze samenwerking is bevestigd…

Bedrijf en Economie

Van den Brink Staalbouw opent nevenvestiging in Nijverdal

03-01 Van den Brink Staalbouw gaat in het Twentse Nijverdal een nieuwe nevenvestiging bouwen. Op Bedrijvenpark…

Automatisering

ConstruSteel lanceert Tekla Apps

29-09 Softwarebedrijf ConstruSteel heeft een wereldwijde innovatie voor de staalbouw-branche gepresenteerd. “Hiermee kunnen onze gereedschappen…

Geen categorie

Kroon op het werk van A’DAM Toren

29-04 Met de grootste mobiele kraan van Europa is een nieuwe kroon op A’DAM (de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV