TechniekTalent.nu zoekt ambassadeurs

TechniekTalent.nu nodigt werkgever in de technische sector uit om hun jonge, enthousiaste medewerkers op te geven voor het project Ambassadeurs van de Techniek. Ambassadeurs laten middelbare scholieren ervaren hoe breed en uitdagend de techniek is en zetten het bedrijf waar zij werken in de schijnwerpers.

Binnen het landelijke project Ambassadeurs van de Techniek van TechniekTalent.nu zijn de eerste groepen ambassadeurs de afgelopen maanden getraind. Zij gaan momenteel op pad langs middelbare scholen door heel Nederland om daar voorlichting te geven. In januari gaat de tweede trainingsronde van start. Jongeren die werken en/of leren in de techniek worden professioneel getraind in communicatie- en presentatietechnieken om vervolgens in duo’s langs middelbare scholen in hun regio te gaan. Samen geven zij een interactieve voorlichting met onder andere filmpjes, een quiz en persoonlijke ervaringen, met als doel techniekkriebels bij leerlingen te veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat deze gastlessen positief bijdragen aan de instroom in de techniek sector of de technische profielen.

De Ambassadeurs zelf – er zijn er nu zo’n vijftig actief in heel Nederland – zijn enthousiast over het project. Zij krijgen een officieel certificaat, een vrijwilligers- en onkostenvergoeding, ze breiden hun netwerk uit en doen leerzame ervaringen op. Bovendien zijn ze door de ontwikkeling van hun presentatievaardigheden beter inzetbaar voor voorlichtingsactiviteiten van hun eigen bedrijf. Het geven van voorlichting levert de Ambassadeurs voldoening en plezier op: “Ik heb geleerd om met vertrouwen voor een groep te staan en geleerd hoe je jongeren kunt motiveren” en “Ik vind het heel belangrijk dat er meer jongeren voor de techniek gaan kiezen en daar helpt dit project aan mee.”

In januari starten de trainingen (vier bijeenkomsten) voor de nieuwe lichting Ambassadeurs. Hiervoor worden werknemers tussen de 17 en 30 jaar gezocht, die het leuk vinden om deze uitdaging aan te gaan. Ze moeten tijdens het schooljaar beschikbaar zijn voor circa drie dagdelen voorlichting op school en één voorlichting op een beurs.

Meer info over de Ambassadeurs van de Techniek, het aanmelden van nieuwe ambassadeurs en een overzicht van de data van de trainingen vindt u hier.

Bekijk ook dit filmpje voor een sfeerimpressie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Friese metaalbedrijven leiden jongeren én zij-instromers op voor de metaalbranche

09-10 Solidd Steel Structures in Sumar en Leenstra en Wadro in Drachten vonden elkaar in…

Automatisering

Samenwerking tussen Hexagon en Ontdekfabriek

08-01 Hexagon Manufacturing Intelligence kondigt een tweejarige samenwerking aan met de Ontdekfabriek in Eindhoven. Door…

Personeel en Opleiding

Meer dan de helft van de jongeren ziet toekomst in de techniek

26-06 Jongeren zien vaker een toekomst voor zichzelf weggelegd in de techniek. De interesse in…

Personeel

Taalgebruik beïnvloedt beeld jongeren van techniek

16-01 Hoe over techniek geschreven en gesproken wordt, bijvoorbeeld in de voorlichting over technische opleidingen…

Personeel

Jongeren in de metaal drie keer vaker een ongeluk

13-11 In vergelijking met andere werknemers in de metaal hebben jongeren drie keer zo vaak…

Personeel en Opleiding

Gezocht: technisch talent met ambitie

24-09 Een belangrijke mededeling voor bedrijven die talent met ambitie in huis hebben: de inschrijving…

Uncategorized

São Paulo kleurt oranje

09-07 Zestien jonge vakmensen uit de metaal, elektro-, installatie en koudetechniek verdedigen volgende maand de…

Personeel en Opleiding

PNO Consultants lanceert Praktijkleren Online

31-03 PNO Consultants heeft ‘Praktijkleren Online‘ gelanceerd. Hiermee kunnen werkgevers snel en betrouwbaar subsidie voor…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV