Tendo spanhouder vermogen nu ook voor Ø 16 mm

Schunk levert de krachtige vormgesloten Tendo E compact hydraulische spanhouder nu ook voor hoge precisie gelijkspanning met een uit economisch oogpunt aantrekkelijke schachtdiameter van 16 mm. Volgens Schunk opent de precisie-opname hiermee nieuw efficiency potentieel bij inkrimping van gereedschappen.

Zo kan bij voorbeeld bij trochoïdal frezen door de unieke combinatie van hoge rondloopnauwkeurigheid, hoge koppeloverdracht en een optimale demping van trillingen soms zelfs een hogere tijd-span-volume bereikt worden dan een met as-diameter van 20 mm.

Tendo E compact is het antwoord op de toenemende eisen in de volume precisie bewerkingscentra, waaraan door ER spantangen, krimp gereedschaphouders, Weldon houders en inferieure hydraulische spanhouders economisch niet meer kan worden voldaan. In de krachtpatser, die net als alle kwaliteit hydraulische spanhouders van de Tendo familie uitsluitend geproduceerd worden op het Schunk hoofdkwartier in Lauffen, is het gelukt de bijzondere eigenschappen van hydraulische spanhouders 1:1 op het volume verspanen over te dragen. Droog gespannen dragen â��â��de zeer gestandaardiseerd en daardoor aantrekkelijk geprijsde precisie opnamen bij Ø 16 mm draaimomenten tot 700 Nm over. Dit is volgens Schunk ongeveer 15% meer dan conventionele warmte- krimp gereedschaphouders. Aangezien de spanbussen en olie gevulde spankamers de bij de bewerking optredende trillingen dempen en piekbelastingen absorberen, wordt de inzet van gereedschappen gestabiliseerd.

Met een permanent precieze rondloopnauwkeurigheid van <0,003 mm, een oversteek van 2,5 x D en een balans op HSK- opnamen van G 2,5 bij 25.000 min-1 past de Tendo E compact naadloos in het hydraulische spanhouder programma van Schunk. De combinatie van rondloopnauwkeurigheid en trillingsdemping beschermt de gereedschapsrand, verlengt de levensduur van het gereedschap en voorkomt trillingsbeschadigingen op het oppervlak van het werkstuk. Bovendien zorgt de gelijkmatige belasting er ook voor dat de levensduur van de as en aslagers wordt verlengd. Net als alle hydraulische spanhouders komt ook de Tendo E compact zonder bijkomende en soms dure randapparatuur. Voor een energieneutrale en proces veilige gereedschapswissel binnen enkele seconden voldoet een eenvoudige inbussleutel. De Tendo E compacte met een diameter van 16 mm is er in de eerste plaats voor de interfaces HSK-A 63, SK 40 en BT 40.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

BIS Specials opent demoruimte voor digitaal klantcontact

14-04 “Het idee voor een demoruimte met de mogelijkheid om digitaal contact te leggen met…

Automatisering

Intelligente spantechniek en grijpsystemen voor machinale bewerking

21-08 Smart loading, smart processing, smart connection – deze drie kernthema’s zullen de industriële productie…

Verspanen

Heku Tools gecertificeerd servicepartner Allmatic

15-05 Allmatic-Jacob Spannsysteme heeft de status van Heku Tools in Kaatsheuvel als gecertificeerd servicepartner verlengd.…

Verspanen

Zelf-centrerende 4-klauwplaat voor freesbank

19-12 Naast de InoFlex zelf-centrerende én compenserende 4-klauwplaat voor draaibanken brengt de Duitse fabrikant HWR…

Verspanen

Flexibel opspannen op freesdraaibanken

03-04 Spantech Opspantechniek presenteerde op de TechniShow de nieuwe InoFlex VL klauwplaat speciaal voor freesdraaibanken.…

Featured

Levensduurverlenging tot 300%

19-09 De keuze van het gereedschaphouder systeem beïnvloedt in de high-performance bewerking de productiviteit, maar…

Featured

Leering Hengelo importeur Lang Spantechniek

05-09 Leering Hengelo levert sinds 1 september het totale programma van Lang Spantechniek. Vanaf 1…

3D

3D-geprinte gereedschapshouder Mapal

20-08 Na eerder al een 3D-geprinte boor op de markt te hebben gebracht, komt de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV