Volop (snoerloze) actie bij Fe Powertools tijden METAVAK

Vanuit de stand van Fe Powertools zal regelmatig enig geluid opklinken. De ene keer met mate, als met een buizenzaagmachine van Exacttools een kunststoffen pijp wordt doorgezaagd, de andere keer wat luider als de werking van een machine van Exacttools  wordt gedemonstreerd op staal. “In ieder geval zal er bij ons volop actie zijn”, zegt Mark Korsten van Fe Powertools in Alphen aan den Rijn.

De machines van Exacttools worden al enkele jaren exclusief  door Fe Powertools op de Benelux markt gebracht. Het is een brede range machines, waarmee snel, veilig en gemakkelijk buizen en pijpen kunnen worden doorgezaagd en eventueel voorzien van een laskant. Ze worden veel gebruikt bij werkzaamheden in de piping, offshore, constructie, scheepsbouw en elektriciteitscentrales.

De zaagmachines zijn allemaal portable en leveren strakke zaagbewerkingen; nabewerken is niet meer nodig. Door hun ergonomische design kunnen ook minder ervaren gebruikers er gemakkelijk mee werken. De zaagbladen kunnen twee à drie keer opnieuw worden nageslepen voor hergebruik.
Exacttools produceert drie lijnen. Allereerst de universele lichtgewicht zaagmachines. Deze wegen minder dan 6 kilo en zijn geschikt voor het zagen van metalen en kunststoffen pijpen tot 220 mm in diameter en een dikte van 8 mm voor staal en 14 mm voor kunststof.
Dan zijn er de speciale varianten voor het in één bewerking snijden en bevellen van kunststof pijpen met een diameter tot 400 mm (de PipeCut P400) en spiraalvormige leidingen (luchtkanaal behandelingspijpen) tot 1000 mm diameter (dePipeCut V1000).
De derde lijn is de Heavy Duty universele pijpenzaag. De PipeCut 280E en de PipeCut 360E zagen tot maximaal 360 mm diameter en dikten van 10 mm stalen en 38 mm kunststoffen pijpen.

Snoerloze machines
Nieuw bij Exacttools is dat een aantal machines nu ook beschikbaar is als snoerloze variant, wat zorgt voor nog meer flexibiliteit op de werkplek. De PipeCut 170E Battery, de PipeCut P400 Battery en de PipeCut V1000 Battery zijn nu met accu leverbaar. Een nieuw product is ook de PipeCutBevel 170E die gietijzeren pijpen zaagt en eventueel voorziet van een laskant.

Buigmachines
Fe Powertools presenteert ook het nieuwe importeurschap buigmachines van de Italiaanse fabrikant Mackma. Deze ontwikkelt en produceert moderne innovatieve buigmachines met veel elektronica. Deze kunnen zowel links- als rechtsom buigen en ook onder de kop door buigen. Tot 900 buigingen kunnen worden (voor)geprogrammeerd.

Uiteraard worden ook de kernboormachines getoond van de Duitse fabrikant BDS. Dit is het programma waarmee Fe Powertools ruim 6 jaar geleden van start is gegaan. Gedemonstreerd wordt de nieuwe  AutoMAB 350, volgens Mark Korsten de lichtste en snelste volautomatische kernboormachine ter wereld.
Verder presenteert Fe Powertools een laskantfreesmachine van het Tsjechische NKO, producent van het grootste volautomatische laskantfreesmachine programma ter wereld, en daarnaast een mooi programma pijpbevellingmachines van Fe Powertools.

Flinke groei
“We hebben mooie beursaanbiedingen kernboormachines, laskantfreesmachines, kernboren, tappen en frezen”, zegt Mark Korsten, die natuurlijk hoopt op een goede beurs. “Het is altijd weer spannend hoeveel mensen er gaan komen, maar wij verkopen altijd goed op METAVAK. Er komt een professioneel publiek.”

De markt is volgens Korsten momenteel veel beter in beweging dan vorig jaar. “Er is meer vertrouwen, maar wij hebben ook de indruk dat aankopen lang zijn uitgesteld en men veel heeft gerepareerd. Er wordt nu makkelijker wat nieuws gekocht. Dat was een jaar geleden beslist niet zo. Veel mensen die waren uitgeweken naar minder kwaliteit voor minder geld komen nu bij ons voor kwaliteitsgereedschap dat professioneler is en langer meegaat, Uiteindelijk zijn ze daarmee op termijn voordeliger uit. Vorig jaar hield men de hand op de knip, nu niet meer.”
Korsten is dan ook heel tevreden over 2015. We zitten 30 à 40 procent in de plus ten opzichte van 2014 en hebben net weer een nieuwe medewerker in dienst genomen om de groei bij te houden. We zitten echt in de lift.”

Fe Powertools
Standnummer 133

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021