AWL-Techniek in zee met Amerikaanse partner

0

AWL-Techniek in Harderwijk is een partnership aangegaan met het Amerikaanse JR Automation Technologies. Beide bedrijven zijn syteemintegratoren op het gebied van hoogwaardige geautomatiseerde (las) productiesystemen voor de automobiel- en algemene (plaatverwerkende) industrie.

AWL wilde een strategische partner in Noord-Amerika omdat dit continent de op twee na grootste automobielmarkt ter wereld is en positieve economische vooruitzichten heeft. Bovendien zijn diverse klanten van AWL er gevestigd. Na verschillende bezoeken aan potentiële partners en het tegen het licht houden van deze partijen, vond AWL de perfect fit met JR Automation.

Beide partijen zeggen met deze samenwerking nog beter in staat te zijn voornamelijk de automobieltoeleveranciers voor de wereldwijde platformen te voorzien van eersteklas engineering, montage, installatie en ingebruikstelling. Op deze manier kunnen zij machines op het gehele Noordelijk halfrond leveren. AWL beslaat de gebieden Europa en China en JR Automation Mexico, de Verenigde Staten en Canada.

Naast het doel meer waarde voor haar klanten toe te voegen, is het delen van kennis en het outsourcen van middelen een doelstelling van beide partijen. Zowel AWL als JR Automation willen voorop lopen in het gebruik van de nieuwste technologieën. Door te leren van elkaars competenties en ervaringen wordt er synergie tussen de bedrijven gecreëerd.

Deze samenwerking is geheel in lijn met AWL’s strategische doelen; namelijk te focussen op het creëren van waarde voor klanten, het adopteren van de nieuwste technologieën, de operational excellence te vergroten en een systeemintegrator van wereldformaat te zijn.