Cadmes Event inspireert

Het Cadmes Event, op 29 oktober in Media Plaza Utrecht, is door een recordaantal bezoekers bezocht. Meer dan 550 ontwerpers, engineers en technische (R&D) managers waren naar Utrecht gekomen om zich te laten informeren over hoe zij efficiënter kunnen ontwerpen.

Wellicht dat dit ook te maken had met de presentatie van gastspreker Bertrand Sicot, CEO van DS SolidWorks Corp. Zijn optreden was een primeur voor Europa. In een duo-sessie met visionair Rick Koster, die onder meer masterclasses geeft op het gebied van leiderschap-communicatie, benadrukte Sicot het belang van innovatie en de noodzaak om breder te communiceren en slimmer samen te werken.

Het Cadmes Event opende met een introductie van de nieuwe features in de nieuwe SolidWorks versie 2014. Renso Kuster en zijn Belgische collega Philip Olieux stipten daarbij het thema aan van 2014: doorlooptijd verkorten en kosten reduceren. “Met de nieuwe versie van SolidWorks kunnen productfamilies sneller ontworpen worden en is de functionaliteit van ‘assembly&drawings’ verder uitgebreid,” aldus de heren in hun presentatie. “Daarnaast is eDrawings verbeterd, waardoor je bijvoorbeeld naast tekeningen ook simulaties en SolidWorks Electrical op een iPad en Android tablet kunt gebruiken. Daarnaast heeft Enterprise PDM als bedrijfsbreed communicatieknooppunt nu volledige integratie met MS Office en bevat het Web Interfaces voor Windows en iOS. Ook het parallel ontwikkelen en ontwerpen gaat nu nog sneller, terwijl de verbeterde module SolidWorks Electrical integratie van mechanische en elektrische constructies mogelijk maakt. Met nieuwe functies in SolidWorks Composer is onder meer het maken van handleidingen en service manuals makkelijker geworden. Dit mede door de beschikbaarheid van veel objecten in de 3D bibliotheek en ‘multi-webbrowser support’. Met SolidWorks Costing (onderdeel van SolidWorks Professional) kunnen betrouwbare kostprijsanalyses gemaakt worden met volledige MS Excel integratie. Kostenreductie is ook mogelijk met nieuwe functies in SolidWorks Simulation dat onder meer een uitgebreide materialen database bevat en een speciale toolbox.”
nVIDIAgrid beleefde tot slot haar Europese primeur in Utrecht. nVIDIAgrid maakt het mogelijk SolidWorks te gebruiken in platform-onafhankelijke virtuele omgevingen. Hierbij zijn met volledige grafische ondersteuning tot acht simultane gebruikers mogelijk, wat onder meer resulteert in lagere IT-kosten.

Uitgebreid keuzeprogramma
In de middag konden bezoekers deelnemen aan diverse managementpresentaties, gebruikerstrainingen en hands-on sessies. Hier kwamen onder meer onderwerpen aan bod als ‘Sheet Metal: Best Practices’, ‘Beter omgaan met Large Assemblies’, ‘Maximale tijdswinst met Enterprise PDM’, ‘Sneller van idee naar product’, ‘3D Printing’, ‘Meerwaarde van productconfiguratie?’, et cetera. Elke bezoeker kon daardoor de meest interessante/nuttige combinatie van presentaties bijwonen. Daarnaast was er tussen de sessies ruim de gelegenheid om met andere SolidWorks gebruikers ervaringen uit te wisselen.

Kortere ‘time-to-market’
Een vragenrondje langs verschillende deelnemers wees uit dat men met een vooral praktische insteek naar Utrecht was gekomen: “Wij hebben als machinefabriek een stevige engineeringafdeling en gebruiken SolidWorks en Enterprise PDM om klantspecifieke machines te ontwikkelen en te bouwen”, zei een van de deelnemers. “Er wordt veel in eigen huis geproduceerd en wat wij merken is dat prijs steeds belangrijker wordt. Dat vloeit uiteraard mede voort uit de crisis, maar ook uit de toenemende internationale concurrentie. We werkten eerst met een ander CAD-systeem, maar dat had geen plaatbewerkingsmodule. SolidWorks Sheetmetal is voor ons enorm nuttig. Je ontwerpt er veel sneller en makkelijker mee. Pure tijdwinst dus. Ik ben benieuwd met welke functies in SW 2014 we nog meer snelheidwinst kunnen behalen.”

Een andere deelnemer werkte op de engineeringafdeling van een specialist op het gebied van industriële filtratie. “Complexe installaties zoals wij die bouwen, moet je in 3D ontwikkelen, dus vandaar dat we, overigens nog niet zo lang geleden, SolidWorks hebben aangeschaft. De bibliotheek is nog niet compleet, maar je kunt op het scherm al heel goed analyseren en optimaliseren. Dat ging met het vorige pakket niet. Omdat we nog niet zo lang gebruiker zijn, hebben we geregeld een beroep op de helpdesk van Cadmes moeten doen en daar hebben we zeer goede ervaringen mee. Men weet bij Cadmes waarover ze praten en komen direct met oplossingen. Dat maakt dat SolidWorks sneller rendabel is.”

De dag werd afgesloten door filosoof/cabaretier Paul Smit, die ervoor zorgde dat iedereen geïnspireerd, gemotiveerd en ‘met een glimlach’ weer naar huis ging.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Werken met waardevolle CAD informatie

08-11 Glovius software is hiervoor een uitermate geschikt hulpmiddel. Deze software is een product van…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Automatisering

Nieuwe versie Edgecam nu standaard met Designer

30-06 De Designer Companion licentie is met de komst van Edgecam 2022.0 automatisch toegevoegd voor…

Verspanen

Open Mind introduceert hyperMILL versie 2021.2

07-06 Verschillende nieuwe functies in versie 2021.2 zorgen voor een verbeterde bewerking bij het finishen…

Automatisering

Bijeenkomst Digitaal koppelen van bedrijfsprocessen

03-02 Hoe kom je als productiebedrijf tot een juiste keuze van de software die je…

Automatisering

Betere bedrijfsprocessen met slimme software

06-06 Het Business Software Event vindt dit jaar plaats op 20 juni op de nieuwe…

Automatisering

CNC-Consult leverancier van Vericut software

06-05 CNC-Consult, leverancier van slimme software voor de maakindustrie, heeft een nieuwe softwaretool toegevoegd aan…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV