Carmitech richt zich op handling, opslag en nabewerking

0

Carmitech is een nieuwe exposant op METAVAK Gorinchem (27-29 oktober). Het bedrijf is opgericht door Jeroen Carmiggelt en concentreert zich op het leveren van producten voor handling, opslag en nabewerking in de plaatbewerkingsindustrie. Op METAVAK presenteert Carmitech onder andere de twee nieuwe ontbraam-/finishmachines van Q-fin en de Solidswing van EPM Engineering voor het krasvrij en ergonomisch verplaatsen van plaatmaterialen.

Carmiggelt heeft jaren ervaring in de verkoop van machines voor plaatbewerking en kent hierdoor de lastige materie die bedrijven daarbij moeten tackelen. “Het gros van de moderne machines is ontwikkeld, ingericht en toegespitst op 24/7 produceren. Dat klinkt prachtig, maar in praktijk is het veelal niet de machine die bepaalt of men een optimaal productieproces heeft”.
Optimalisatie van de logistiek rondom de machines is een belangrijke factor in dit proces. Carmitech richt haar activiteiten en productenpakket op deze materie. Inmiddels heeft zij het dealerschap verworven van de fabrikanten Q-fin en EPM Engineering. Tijdens METAVAK toont Carmitech meerdere machines van hen.

De Fierde 200
Om te beginnen is dat de Fierde 200 voor het ontbramen, afronden en finishen van onderdelen tot 200 mm. Deze machine is inmiddels een bekende speler op de markt en staat uiteraard op de stand.

De F1200
De ontbraam-/finishmachine F1200, een doordacht concept van eenvoud én perfectie, is geschikt voor werkstukken tot een breedte van 1200mm. De compleet uitgeruste machine is verkrijgbaar in twee modellen. F1200 met vacuümsysteem, voor de bewerkingen van non-ferro metalen (onder andere afronden, ontbramen, en finishen) en de F1200 met magneetsysteem, voor bewerkingen op ferro metalen (onder andere afronden en oxidehuidhuid verwijderen). Voor zowel de vacuüm als de magneet versie geldt dat een combinatie van de bewerkingen, in één doorgang effectief mogelijk is.

De Handgrinder
De Handgrinder is een handbediende machine, geschikt voor minder grote series en een groot formaat materiaal (RVS, aluminium en staal). Diverse bewerkingen zoals slijpen, ontbramen en polijsten kunnen met dit systeem eenvoudig, snel en goed worden uitgevoerd. Met de Handgrinder kan men met lichte inspanning een hoge kwaliteit afronding produceren, eenvoudig bramen wegslijpen en zelfs hoogglans polijsten. Een vacuümsysteem zorgt ervoor dat de werkstukken goed gepositioneerd op de werktafel blijven liggen.

De Solidswing
De Solidswing is een systeem voor het manueel opnemen en wegleggen van plaatmateriaal, bedacht en ontwikkeld door EPM Engineering in Beringe. In tegenstelling tot bestaande handbediende vacuümsystemen/hefsystemen is de Solidswing zo geconstrueerd dat de opgenomen plaat altijd horizontaal blijft hangen wanneer deze verticaal wordt opgenomen. De kans op beschadiging en onveilige situaties bij opnemen, verplaatsen en neerleggen is nagenoeg nihil. De Solidswing is leverbaar in twee formaten: de 3015 voor plaatmateriaal met afmetingen van 3000×1500 mm en de 4020 voor 4000×2000 mm.
Eind dit jaar komt EPM Engineering met de SmartTower, een systeem dat de problematiek rondom restplaten aanpakt. Carmiggelt: “Het probleem met restplaat wordt vaak opgelost door nog meer posities te creëren, materiaal op elkaar te stapelen en/of te sturen op de ideale nesting. De SmartTower biedt de mogelijkheid om op alle laden meer posities, naar wens, te creëren, in een systeem dat weinig plaats op de vloer inneemt en de hoogte optimaal benut. De software bepaalt de posities van de plaat en zorgt voor een duidelijk overzicht van ruimte (beschikbare plaats) en beschikbaarheid, wat ervoor zorgt dat men snel kan schakelen bij het maken van een aanbieding en bij opdracht direct aan de slag kan.”
Het streven van Carmiggelt is om binnen 1 jaar, naast Q-fin en EPM Engineering, nog één of twee producenten te vertegenwoordigen. “Ik denk dat er rondom snijmachines logistiek nog veel dingen beter kunnen worden geregeld. In de handling van gesneden producten zie ik bijvoorbeeld nog een behoorlijke uitdaging.”

Carmitech
Standnummer 224

Website METAVAK