Depot4 maakt verouderde voorraden weer waardevol

0
28

Bedrijven in de industrie en de installatiebranche kunnen hun overtollige en verouderde technische voorraden binnenkort verkopen via het nieuwe platform Depot4. Dit platform gaat op 3 september live en initiatiefnemer AfterSalesPlatform (ASP) presenteert het tijdens TIV Hardenberg.

In ieder technisch bedrijf kom je het tegen. Producten die met een goede reden zijn gekocht maar onbedoeld in het magazijn belanden. Depot4 zorgt dat deze producten niet in de afvalstroom terecht komen, maar weer economisch waardevol worden. Via dit platform kunnen artikelen gekocht en verkocht worden. Zo kan men zijn voorraad onder controle houden tegen de laagst mogelijke kosten. Bovendien is dit initiatief milieutechnisch interessant: het bevordert immers dat het oude eerst wordt op gemaakt.

Nog prima inzetbaar
ASP zegt met Depot4 een oplossing te bieden voor incourante, overtollige en verouderde technische voorraden. Deze voorraden vertegenwoordigen een grote economische waarde en zijn ook technisch nog prima inzetbaar. Terwijl ze voor de één geen enkele waarde meer hebben, blijken ze voor een ander vaak een uitkomst. Depot4 brengt deze partijen met elkaar in contact. Zo hebben installatiebedrijven, machinebouwers, paneelbouwers en industriële eindgebruikers de mogelijkheid producten te verhandelen.

Op Depot4 staat een twee minuten durende video, waarin wordt uitgelegd hoe het platform precies werkt.

2BA datapool
Het aanbod van producten op Depot4 kan zowel op het de website zelf, als op het 2BA worden gevonden. Dit de neutrale datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Ruim 2.500 bedrijven maken dagelijks gebruik van de informatie die het 2BA biedt. Producten die via Depot4 worden aangeboden zijn op deze manier zichtbaar binnen de zoekstructuren die men in de branche is gewend. Daarbij is de functionaliteit van Depot4 zodanig dat het voor deelnemende bedrijven nagenoeg geen inspanning kost om voorraden te publiceren.

Bedrijven die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief op www.depot4.nl. Ook is het op deze website mogelijk om direct een account aan te vragen.

Depot4 is een dienst van AfterSalesPlatform, dat haar klanten de mogelijkheid biedt om technische tekeningen interactief te gebruiken voor het bestellen van technische onderdelen. Klanten zijn te vinden in de automotive en binnen de machinebouw. ASP is gevestigd in IJsselstein en heeft sinds een tweede verkoopkantoor in de Automation Campus in Deventer.

ASP Depot4, stand 516