IJdema Coating neemt Jonkman Coating over

0

IJdema Coating in Heerhugowaard heeft Jonkman Coating in Hengelo overgenomen. De gedeelde visie, de bedrijfscultuur, het familiekarakter van beide bedrijven en het bereiken van de 65-jarige leeftijd waren de beweegredenen voor directeur/eigenaar Friedus Jonkman om zijn bedrijf te verkopen aan IJdema.

Jonkman Coating is gespecialiseerd in het chemisch voorbehandelen van metalen en het aanbrengen van natlakken en poedercoatings op metalen en kunststoffen. Met een team van ruim 70 mensen is het bedrijf onder andere actief in de gevelbouw, jachtbouw, automotive sector, defensie industrie, treinenbouw en de scheidingswanden- en consumentenindustrie.

IJdema Coating is, net als Jonkman Coating, een familiebedrijf en gespecialiseerd in de chemische voorbehandeling, poedercoaten en natlakken. Met een team van 45 mensen is het bedrijf onder andere actief in de gevelbouw, de scheidingswandenindustrie, het lakken van overheaddeuren en kunststof kozijnen.

Het hoge kennisniveau in beide bedrijven, de geografische spreiding en de synergetische effecten door de overname zullen er toe leiden, dat klanten nog beter kunnen worden bediend. Zowel IJdema Coating als Jonkman Coating blijven op de bestaande locaties opereren onder de eigen naam.