Meetkamer met magische uitstraling bij Drabo

Meetkamers zijn vaak moeilijk toegankelijk, waardoor vooral het meten van zware producten een hels karwei is. Machinefabriek Drabo Hardenberg beschikt sinds begin dit jaar echter over een nieuwe meetkamer, die zodanig is opgezet dat er logistiek snel en efficiënt kan worden gewerkt.

De oude meetkamer van Drabo voldeed op zich nog prima, maar werd wel te klein. De nieuwe 3D meetmachine die net was aangeschaft paste er niet bij in. Daarom werd besloten tot de opzet van een geheel nieuwe meetkamer. Belangrijkste doelstelling: alles onderbrengen in één meetkamer en deze zodanig inrichten dat er optimaal kan worden gewerkt.

Commercieel directeur Marc Back legt uit: “Hoe gaat dat in de meeste meetkamers? Een zwaar product wordt vaak eerst voor de deur gezet, waarna het met een steekwagen of iets dergelijks naar binnen wordt gereden. Vervolgens pakt een zwenkkraan het product op om het op de meettafel te plaatsen. Er staat dan wel een lege pallet in de meetkamer, die niet alleen in de weg staat, maar ook vervuiling met zich mee brengt. Dit moest volgens ons beter kunnen.”

Automatische deuren
In de oude meetkamer had Drabo al de vrijheid om producten met behulp van een bovenloopkraan naar binnen te krijgen. Deze kamer was maar 4 meter diep, dus dat was constructietechnisch eenvoudig op te lossen. De nieuwe meetkamer is echter een keer zo groot, circa 8,5 bij 8,5 m. De medewerkers moeten dus dieper in de meetkamer kunnen komen om de producten op de achterste meettafel te kunnen plaatsen.

Dat vraagt om zwaardere constructies en andere oplossingen. Omdat Drabo veel in eigen beheer doet, besloot men zelf de meetkamer te ontwerpen en bouwen en de benodigde onderdelen in te kopen. De elektrische componenten en benodigdheden werden met de leveranciers besproken en besteld. Deze componenten waren nodig om de deuren te automatiseren. De meetkamer heeft L-vormige deuren, die tot bijna 7 meter diep gaan. Ze worden aangedreven door een reductiemotor en beide deuren zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen.

Om het logistieke proces in gang te kunnen houden moet snel een beroep gedaan kunnen worden op een bovenloopkraan. De hal waarin de meetkamer is ondergebracht beschikte al over twee bovenloopkranen, maar die zijn vaak bezet waardoor men op elkaar moet wachten. “Dit is niet alleen storend, maar betekent ook verlies in productietijd”, aldus Back. “We hebben daarom een extra 5-tons bovenloopkraan geplaatst. Deze staat vrijwel de hele dag ter beschikking van de meetkamer.”

Magische uitstraling
De meetkamer is voorzien van zestien tl-armaturen met hoogfrequent licht. Deze zorgen voor voldoende licht zonder schaduwvorming en geven de meetkamer een bijna magische uitstraling. Van ruime afstand is te zien dat de meetkamer voorzien is van veel en helder licht. De muren zijn gestukadoord en de vloer is voorzien van een speciale dempende coating. Uiteraard is de meetkamer voorzien van een klimaatbeheersing om altijd op 20 graden Celsius te kunnen meten.

Zelfs de bureaus waaraan de kwaliteitscontroleurs zitten, zijn zelf gemaakt. Er is ruim 1,5 km aan netwerkkabels aangelegd en na het afmonteren hiervan konden de twee granieten meettafels en de kasten worden overgezet. Toen dit allemaal af was, konden de kasten met meetgereedschap worden verhuisd. Als laatste zijn de computers, telefoons en printers weer aangesloten op het netwerk. Door in de kerstvakantie even flink door te werken, konden de twee medewerkers van de meetkamer op 2 januari direct op hun nieuwe werkplek aan de slag. “Een schitterend geslaagd turn-key project”, blikt Back tevreden terug.

De nieuwe meetkamer heeft nu twee meettafels en een 3D meetmachine met complete vrijheid voor het beladen van alle tafels. Back: “We zijn trots op deze meetkamer. Het is een visitekaartje voor ons bedrijf. Enkele klanten die hem al hebben gezien, stonden verbaasd te kijken wat Drabo nu weer bewerkstelligd heeft. Zo’n meetkamer had men nog niet eerder gezien.”

Zeker ook gezien het werk dat Drabo inmiddels heeft voor de 3D meetmachine, is de nieuwe meetkamer belangrijk. “Wij hebben een nieuw marktsegment betreden en moeten voor een klant producten meten, die zich gezien hun vormgeving alleen maar lenen voor een 3D meetmachine.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

De mogelijkheden van meettechniek en testtechnologie van Sonel

19-08 Op bijna elk denkbaar gebied biedt meettechniek of testtechnologie van Sonel speciale meet- en…

Toeleveren

3D-scanmachine geeft Goudsmit optimaal inzicht

10-02 Goudsmit Magnetic Supplies in Waalre heeft sinds kort de beschikking over een 3D optische scanmachine…

Toeleveren

Bauhuis Industrial Partner richt pijlen op buitenland

03-11 Bauhuis Verpaning opereert sinds 1 november onder de nieuwe handelsnaam Bauhuis Industrial Partner. Met…

Uncategorized

Autonational bewerkt ‘groot’ op Hedelius T7-4200

02-02 Bij Autonational Verspaningstechniek in IJlst is in januari een Hedelius T7-4200 toegevoegd aan het…

Geen categorie

Autonational bewerkt 'groot' op Hedelius T7-4200

02-02 Bij Autonational Verspaningstechniek in IJlst is in januari een Hedelius T7-4200 toegevoegd aan het…

Bedrijf en Economie

Boessenkool winnaar FME International Business Award

03-10 Machinefabriek Boessenkool heeft de FME International Business Award 2014 gewonnen. De Almelose grootverspaner, gespecialiseerd…

Geen categorie

Nieuwe hal Boessenkool vol bezet met nieuwe projecten

25-08 De nieuwe constructiehal van Machinefabriek Boessenkool, die vlak voor de zomervakantie in bedrijf is…

Automatisering

Compact meetwonder voor geluid en trillingen

20-08 Met een zeer compact apparaat vereenvoudigt Siemens industriële geluids- en tril-lingsmetingen. Tot nu toe…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV