Metav biedt compleet overzicht moderne productietechniek

Ongeveer 600 exposanten uit 25 landen doen mee aan METAV, een internationale vakbeurs voor productietechniek en automatisering. Deze wordt van 11 tot en met 15 maart gehouden in Düsseldorf (D). Tot het zwaartepunt in het aanbod behoren machines voor verspanen en omvormen, productiesystemen, precisiewerktuigen, geautomatiseerde materiaalstromen, computertechnologie, industriële elektronica en toebehoren.

Duidelijk gesegmenteerd naar productgroepen biedt METAV een compleet overzicht van moderne productietechniek. De beurs richt zich op bezoekers uit Duitsland en aangrenzende markten, met name op Nordrheinwestfalen en de Benelux-landen. De vakbeurs spreekt vooral productievakmensen aan uit de machine- en installatiebouw, de automobielindustrie en haar toeleveranciers, alle segmenten van de metaalbewerking met materialen als ijzer, staal, lichtmetaal en blik, maar ook uit de elektrotechniek en elektronica, de lucht- en ruimtevaartindustrie, railvoertuigenbouw, de medische industrie, de fijnmechanica, de optica en vele andere branches.

Metal meets Medical
Opvallend is dit jaar het enorme omlijstende programma met allerlei activiteiten die zich richten op specifieke doelgroepen. Allereest is dat ‘Metal meets Medical’. Deze speciale tentoonstelling wordt voor de derde keer als onderdeel van METAV gehouden. Het accent ligt hier op generatieve processen (additieve manufacturing) voor de medische technologie. De medische techniek telt tot de fijnmechanica en de optica, groeit dynamisch en is daarmee een aantrekkelijke afnemersbranche voor de machine-industrie. Met haar complexe producten en hoge kwaliteitseisen daagt ze bovendien de competentie van de machinebouwers behoorlijk uit. De zogenaamde generatieve processen, beter bekend onder de naam 3D printen, worden steeds belangrijker voor de industriële massaproductie en daarmee ook voor de productie van medisch technologische producten.
Metal meets Medical toont daarbij de nieuwste oplossingen op het gebied van dental, implantaten, chirurgische instrumenten en modelbouw en verbindt deze thema’s met procesveiligheid, miniaturisering en precisie. De gehele procesketen – van machines, gereedschap en componenten tot aan meettechniek – zal worden getoond. Belangrijke spelers als DMG, Siemens, Renishaw, GF Machining Solutions, Citizen, Delcam voor het CAD/CAM-segment, koelsmeerstofproducent Fuchs, het instituut voor productiemanagement, Technologie und Werkzeugmaschinen van de TU Darmstadt PTW en vele anderen nemen aan het concept deel.

Rapid.area
Vlakbij Medical meets Metal is ruimte gereserveerd voor de Rapid.area. Deze speciale show biedt met een eersteklas voordrachtenprogramma een overzicht van de mogelijkheden van additive manufacturing. Hier presenteren diverse exposanten op 100 vierkante meter de volledige procesketen van de generatieve productie – van ontwerp tot en met gereed product. Tegelijkertijd geven de exposanten inzicht in de semi-professionele en op de verbuikers georiënteerde toepassing van het 3D-printen.

Composieten bewerken
Vezelversterkte materialen worden in veel branches steeds belangrijker. Met het oog daarop kunnen gebruikers uit de automobiel- en toeleveranciersindustrie, de lucht- en ruimtevaart, de machinebouw en andere branches bij de ‘MM CompositesWorld Area’ informatie inwinnen over moderne productie- en automatiseringsoplossingen voor de bewerking van deze materialen. De speciale tentoonstelling wordt door voordrachten door een forum van experts aangevuld, georganiseerd en begeleid door Carbon Composites Augsburg.

Verder biedt METAV een Quality Road, waar exposanten op het gebied van productie-, meet- en controletechniek hun oplossingen demonstreren op het gebied van kwaliteitsborging. Ook is er een Technologiedag over veiligheid in de verspaning, een congres over mechatronische systemen en Industrie 4.0, een forum over optimale bewerkingsprocessen door innovatieve spantechniek, een demonstratie over functionele oppervlakken van werkstukken en gereedschappen, en een seminar over slijptechniek.

Praktische informatie
Metav wordt gehouden in Messe Düsseldorf van 11 tot en met 15 maart.
Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur, op zaterdag 15 maart tot 16.00 uur. Entreekaarten: online-voorverkoop is reeds begonnen, kaarten kunnen ook aan de kassa worden gekocht.
Exposantenbranches: bewerkingscentra, flexibele productie, freesmachines; draaibanken en –automaten; boormachines, uitboormachines; zaagmachines, zaagbladen, doorslijpmachines; machines voor de vervaardiging van vertanding; vonken-erodeermachines, afslijpingsmachines; slijpmachines, slijpmiddel; slijpmachines voor gereedschap; trekslijp-, lep-, polijst en fileermachines; machines voor de oppervlaktebehandeling; machines voor uitharden en verwarmen, thermische bewerking; plaatstaalbewerkingsmachines en –centra, scharen, stansen; laser- en waterstraalsnijmachines; vervormende machines; materiaalhandling en materiaalstroom, montage, toepassing, industrierobotten; opslag- en transportautomatisering; precisiegereedschap, verspanende machines, gereedschap- en mallenbouw; generatieve productie, Rapid Prototyping (RPD); meten en testen, kwaliteitscontrole; elektronica voor de industrie, aansturing; informatietechnologie en automatisering; hardware en software; internettoepassingen, e-business; machineonderdelen, mechanische, hydraulische en pneumatische bouwdelen; doorsmeren en koelen, afvalverwijdering.

Alle info op www.metav.de

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Exposanten leren van Metav Digital maar kijken uit naar echte beurzen

29-03 Meer dan 80 exposanten hebben met de beursorganisatoren VDW en Messe Düsseldorf  meegedaan om…

Automatisering

Open communicatiestandaard umati aanwezig op METAV digital

18-03 Umati (in 2017 gelanceerd door de VDW – Duitse Vereniging van Werktuigmachines) neemt van…

Verspanen

Digitale Metav presenteert automatiseringsoplossingen

08-03 Bijvoorbeeld bij Paul Horn. Deze gereedschappenproducent heeft in samenwerking met de Kistler Groep een…

Verspanen

Vakbeurs Metav wordt volledig digitaal

10-12 Metav Reloaded wordt Metav Digital. Ofwel: de uitgestelde vakbeurs Metav, die van 23 tot…

Verspanen

Vijf dagen Metav digitaal

01-06 Onder het motto ‘Let’s talk about innovation’ worden van 15 tot en met 19…

Bedrijf en Economie

Uitgestelde vakbeurzen zorgen voor druk najaar

01-04 Door de coronacrisis zijn tal van technische evenementen die dit voorjaar zouden worden gehouden,…

Bedrijf en Economie

UPDATE: Vakbeurzen en Coronavirus

28-02 De vakbeurzen TechniShow en ESEF Maakindustrie gaan ondanks het Coronavirus vooralsnog door. Dat heeft…

Verspanen

Metav technologie-etalage voor productiebedrijven

27-02 De complete procesketen van de metaalbewerking staat in de focus van de vakbeurs Metav,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X