MPS1, nieuwe ontwikkeling in high performance boren

0

MPS1 boren zijn ontwikkeld met het oog op dubbele prestaties: enerzijds om de hoogste snij parameters te bereiken en anderzijds een extra lange standtijd behalen. Dit is bereikt door bewezen bestaande technologieën te combineren met de nieuwste ‘state of the art’ ontwikkelingen.

MPS1 boren maken gebruik van een nieuw ontwikkelde rechtere hoofdsnijkant, wat een soepelere snijactie oplevert voor verbeterde penetratie met de hoogste voedingen en snijsnelheden. De nieuwe snijkant werkt ook uitstekend samen met de nieuwe Miracle Sigma coating, wat zorgt voor de lange standtijd.

Bewezen eigenschappen

De vernieuwde dubbele fase is een deel van de bewezen bestaande technologieën die de hoogste precisie, efficiënte spaanafvoer en een glad oppervlak opleveren. Mitsubishi’s Tri-coolant gaten zijn geoptimaliseerd voor MQL (minimaalsmering) en verbeteren de koelvloeistofstroming aan de punt van de boor, waar het er het meeste toe doet. Uitgebreid stromingsonderzoek van de Tri-coolant toonde niet alleen de voordelen aan zoals extra volume, maar ook de efficiëntere vloeistofstroming vanuit de gaten. Door het optimaliseren van de vorm van de koelkanalen kan de hoeveelheid koelvloeistof verdubbeld worden ten opzichte van conventionele ronde koelkanalen. De verbeteringen dragen sterk bij aan het effectief afvoeren van spanen, wat continue high performance beschikbaar maakt over een breed bereik van materialen en toepassingen.

Miracle Sigma Coating

De nieuwe Miracle Sigma Al-Ti-Cr-N coating biedt de bescherming om een langere standtijd te bereiken, vooral bij hogere snijsnelheden en voedingen. Het gepolijste Zero-μ oppervlak van de coating biedt excellente weerstand tegen koud-lassen en een lage wrijvingscoëfficiënt voor scherper maar betrouwbaar snijden. Het gladde oppervlak draagt ook positief bij aan het efficiënt afvoeren van spanen, wat een belangrijke factor is van de algemene performance, rekening houdend met de extra gegenereerde spanen door hogere voedingen en snijsnelheden. Typische snijsnelheden voor het boren van koolstofstaal van rond de 160m/min kunnen opgevoerd worden tot 220m/min. De voeding kan verhoogd worden van 0,25mm./omw. naar 0,35mm./omw., wat een voedingsverhoging geeft van 1600mm./min. naar 3080mm./min. Het belangrijke substraat biedt de taaiheid en hardheid nodig voor de performance van de nieuwe coating.
De MPS1 boren zijn beschikbaar van Ø3.0 – Ø20 3xD en 5xD.

Heku Tools in Kaatsheuvel vertegenwoordigt sinds 1 mei de hardmetalen gereedschappen van Mitsubishi. Het Japanse concern is producent van een breed programma draai- en freesgereedschappen en boren. De snijgereedschappen hebben een hoog kwaliteitsniveau en dat past goed bij het bestaande programma van Heku Tools.