Nieuw gamma snijplaten

0
28

Seco Tools heeft een nieuwe kwaliteit en diverse nieuwe geometrieën toegevoegd aan haar gamma PCBN-snijplaten (polykristallijne kubische boornitride). Deze toevoegingen verbeteren bewerkingen voor hard draaien, breiden de extreem taaie Seco CH3515-kwaliteit verder uit en introduceren de Solid CBN150 kwaliteit. Ook lange en korte schraapgeometrieën en lasergeëtste spaanbrekers worden toegevoegd.

De CH3515 PCBN kwaliteit biedt hoge betrouwbaarheid onder extreme snij-omstandigheden met zwaar onderbroken snedes. Het complete gamma bevat nu een breder scala van maten en geometrieën om alle harde draaibewerkingen te optimaliseren. De solid CBN150 PCBN kwaliteit zorgt voor een hoogwaardige oppervlaktekwaliteit tijdens licht onderbroken en continue snedes in harde draaibewerkingen. Een hoger aantal snijkanten per snijplaat verlaagt de kosten per snijkant. Nieuwe lange WL en korte WS schraapradii verhogen de voedingen in harde draaibewerkingen en/of verbeteren de oppervlaktekwaliteit. De WL schraapsnijplaten maken een toename van de voeding tot 100 procent mogelijk met behoud van dezelfde oppervlaktekwaliteit. Met de WS schraper dalen de snijkrachten met wel 15 procent voor betere resultaten in omstandigheden met lage stabiliteit.

De nieuwe lasergeëtste spaanbrekers van Seco maken de snijplaten geschikt voor toepassingen die wisselen van zachte naar harde oppervlakken met grotere snededieptes en hogere voedingen dan bij bestaande ontwerpen. De lasergegenereerde spaanbrekers met vloeiradii presteren beter dan geslepen spaanbrekers. Gladdere snijplaatoppervlakken worden gegenereerd en scherpe hoeken in de spaanbreker komen minder voor. Deze verbeteringen zorgen voor een soepelere spaanafvoer en helpen afschilfering te voorkomen, wat zorgt voor een groter toepassingsgebied van de spaanbrekers.