Olmia cobot schenkt speciaalbiertje

0
13

Olmia Robotics is aanwezig op de Brabantse Metaaldagen met de Robobooster4000, geschikt voor onder andere het beladen van bewerkingsmachines. Verder wordt een UR5 met een afbraamapplicatie en een Automated guided vehicule (AGV) van MiR tentoongesteld.

De system integrator van cobots uit Tiel is sinds kort dealer van de AGV’s van MiR. Deze worden ingezet voor allerlei logistieke handelingen op productievloeren en in magazijnen. De wagens zijn met camera’s en sensoren voorzien en, gecombineerd met software, vinden zelf hun weg op de vloer. Met een draagvermogen van 100 tot 500 kilo, zijn ze geschikt voor het vervoer van veel verschillende producten.

Om het aanbod compleet te maken is daar het dealerschap van Nord Modules bijgekomen. Nord Modules is op de AGV’s van MiR producten gaan ontwikkelen. Met het opzetstuk TM150, dat op de MiR zelf gemonteerd wordt, kan met behulp van diverse ‘gates’ de MiR zelfstandig producten ophalen en wegbrengen. Zo is het mogelijk zonder tussenkomst van werknemers producten te verplaatsen tussen verschillende logistieke processen. Nord Modules maakt met haar producten kostenefficiënt transport van payloads tot 153 kg mogelijk, waardoor personeel wordt ontlast en vrijgemaakt wordt voor activiteiten met een hogere waarde. Het zijn flexibele standaardproducten, die ingezet kunnen worden zonder de noodzaak om interne workflows of de productievloer fysiek aan te passen. Ook de Bierbot die Olmia Robotics op de Indumation in Kortrijk liet zien, is van de partij om een Tiels speciaalbiertje in te schenken.

Olmia Robotics stand A119

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen