Perslijn Hoffmann bij Elevator Holland stanst rubbber vanaf rol

Elevator Holland in Barendrecht levert naast elevatorbanden en -bekers onder meer klemkoppelingen, scheefloopbeveiligingen en dunwandige buizen. Voor het koppelen van buizen ontwikkelde het bedrijf een ingenieus afdichtingssysteem van rubber. De keuze voor het rubbermateriaal zorgde bij de productie voor zulke grote uitdagingen dat de leverbetrouwbaarheid niet altijd kon worden gegarandeerd. F. Hoffmann stelde een perslijn samen waarmee de gewenste betrouwbaarheid én een hoge kwaliteit kunnen worden gegarandeerd. Het rubbermateriaal wordt hierbij vanaf de rol verwerkt.

Het afdichtingssysteem bestaat uit een 100 – 200 mm brede rubberstrook met een dikte van ca. 3 mm die aan weerszijden is voorzien van een golfpatroon. Door de strook rond te vouwen, vallen de golfpatronen in elkaar en wordt een afdichting verkregen.

De productielijn die in eerste instantie voor het afdichtingssysteem werd opgezet, bleek onvoldoende te zijn ingericht op het materiaalgedrag van het rubber. Bij het aanbrengen van de golfvorm vervormde het rubber zodanig, dat de uitval groot was en de leverbetrouwbaarheid onvoldoende was. Elevator Holland schakelde systeemspecialist Hoffmann in voor een oplossing.

Die oplossing werd gevonden in een perslijn bestaande uit een Müller excenterpers, aanvoerapparaat en speciaal vervaardigd stempel. Met deze lijn kan het Barendrechtse bedrijf zelf rubber stansen vanaf de rol. De excenterpers van het fabrikaat Müller heeft een directe vliegwielaandrijving (zijliggend) met een capaciteit van 450 kN. Met de machine kan een snelheid van 90 slagen/min worden gehaald.

De pers is voorzien van een stempel voor het stansen van de gewenste golfvorm. Het stempel is opgebouwd uit een zuilenhuis, productklemming met veren, verstelbare zijgeleiding en koppenklemming. Het gereedschap kapt het materiaal af door middel van een speciaal profielmatrijs.

Voor de aanvoer van het rubbermateriaal wordt gebruik gemaakt van een pneumatisch mechanisch tangenaanvoerapparaat. Het apparaat wordt door de pers aangestuurd en volgt de pers die in continubedrijf werkt, maar kan -afhankelijk van de lengte- de pers ook zelf aansturen. In de besturing is verder een programma opgenomen, zodat de aanvoer kort wordt onderbroken om de handling voor het verpakken van de producten mogelijk te maken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Succesvolle Open Dagen Hoffmann-Metalcare

12-10 Dagelijks bezochten tientallen bezoekers de middag- en avondprogramma’s die georganiseerd werden in het pand…

Plaatbewerking

Proven Concepts creëert uit ideeën zichtbare oplossingen

10-05 Op MIX Noordoost zal Proven Concepts uitleggen dat persen niet alleen interessant is voor…

Plaatbewerking

Hydraulische persen Profi Press gaan de hele wereld over

16-06 Al vanaf het begin af aan levert RHTC Profi Press hydraulische persen in verschillende…

Plaatbewerking

Partnerschap van coil tot kast

16-02 De twee Nederlandse bedrijven willen de productiviteit en de flexibiliteit in het productieproces, van…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Plaatbewerking

Persenaanbod Hoffmann-Metalcare compleet met Mios

20-10 Machineleverancier Hoffmann-Metalcare heeft ruim een jaar geleden de mechanische excenterpersen van de Italiaanse fabrikant…

Featured

Lasers JÖRG blinken uit in beperkt materiaalverlies

08-07 De lasersnijmachines die JÖRG ontwikkelt en bouwt voor het snijden van dunne plaat vanaf…

Automatisering

Camera’s zien vreemde onderdelen

23-12 Het is de nachtmerrie van elke persbediener: een vergeten schroefsleutel in de machine. Wordt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen