RVS Non Ferro en Rijkers bouwen nieuwe assemblagehal

Met de bouw van een nieuwe assemblagehal van ruim 2.000 vierkante meter breiden RVS Non Ferro en Rijkers in Uden de productiefaciliteiten uit. Het scheiden van productie en assemblage creëert extra ruimte en levert een flinke capaciteitstoename op. De oplevering van de assemblagehal is eind juni, waarmee de totale oppervlakte van de werkruimte boven de 5.000 vierkante meter uitkomt.

Na de overname van Rijkers Procestechnologie in 2009, de uitbreiding van het kantoor in 2010, het vergroten van de voorbewerkingshal in 2011 en de aanschaf van een zes meter kantbank in 2012, betekent dit voor de SLB Group de vijfde grote investering in vijf opeenvolgende jaren.

Duurzaam bouwen
Om het milieu zo min mogelijk te belasten, neemt duurzaamheid een belangrijke plaats in bij de nieuwbouw. Zo wordt het hemelwater op eigen terrein opgevangen in een grote infiltratiebak en krijgt het pand vloerverwarming, energiezuinige verlichting en extra isolatie. “In het dak bevinden zich luiken die zorgen voor natuurlijke ventilatie. De luiken in de zijwanden zorgen voor een gecontroleerde luchttoevoer”, legt projectleider Marcel Dekkers uit. “Door de grote raampartijen aan de noordzijde profiteren we bovendien van veel natuurlijke lichtinval. Voor het assembleren van onze producten is een schone werkomgeving erg belangrijk. De nieuwe hal krijgt een gepolijste stofvrije vloer, waarin een stalen frame komt te liggen van 6 bij 12 meter. Zo ontstaat een vlakke ondergrond waarop we onder andere machines en frames zuiver kunnen opbouwen en afstellen. Dit principe pasten we eerder al toe in onze las- en projecthal.”

Aanwinst
Een andere belangrijke aanwinst in de assemblagehal is de bovenloopkraan. Deze is voorzien van twee loopkatten, en de kraan is overal in de hal inzetbaar. Het totale hijsvermogen is 10 ton: een verdubbeling van de huidige capaciteit. Dekkers: “Dit betekent dat we straks nog zwaardere producten kunnen fabriceren en samenstellen. Ook voor het laden hoeven we niet langer een kraanbedrijf in te schakelen. Zo besparen we kosten.”

Lokale betrokkenheid
De nieuwbouw garandeert uitstekende arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers, waarbij veiligheid en gezondheid voorop staan. Een ander sprekend voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen, is de betrokkenheid van zo veel mogelijk lokale ondernemingen. Naast hoofdaannemer Van Gerwen Industriebouw uit Uden zijn dit Elektro Technisch Installatiebureau Verstegen uit Vorstenbosch, TSR Technische Installaties uit Zeeland, Colt uit Cuijk en Gebr. van den Brand en van Oort uit Uden.

Verbindende schakel
Een multifunctionele overkapping boven een betonvloer vormt de verbindende schakel tussen de project- en assemblagehal. Hier kunnen de geproduceerde machines en onderdelen worden opgeslagen voor ze op transport gaan. Het laden en lossen vindt onder alle weersomstandigheden droog plaats, zodat het eindproduct ongeschonden de klant bereikt. “De goed uitgeruste assemblagehal vormt een mooie aanvulling op onze huidige productiefaciliteiten”, besluit Dekkers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

DAF start assemblagefabriek e-trucks

30-01 In deze nieuwe assemblagefabriek start dit voorjaar de productie van de nieuwe generatie DAF…

Bedrijf en Economie

VDL boekt minder omzet maar beter resultaat

26-08 De omzet van VDL Groep is het eerste halfjaar van 2019, conform verwachting, licht…

Bedrijf en Economie

Milieuvriendelijke textielverfmachines bij VDL ETG Projects

29-11 Professionaliteit, geschikte bouwruimte en de mogelijkheid om in aantal machines te kunnen opschalen, dat…

Plaatbewerking

Tollenaar Industries groeit uit haar jasje

02-02 De plannen voor uitbreiding speelden al langer, maar in december heeft Tollenaar Industries de…

Toeleveren

AWL bouwt nieuwe assemblagefabriek

18-10 AWL-Techniek gaat flink uitbreiden in Harderwijk. De machinebouwer heeft overeenstemming bereikt met de gemeente…

Toeleveren

Tata Steel verduurzaamt transport schroot

23-01 Tata Steel in IJmuiden gaat een moderne, duurzame overslaghaven aanleggen voor staalschroot dat in…

Toeleveren

Mogema verbetert productieplanning

11-01 Mogema in ’t Harde, hightech expert in lassen, verspanen en vacuümtechnologie en specialist in…

Bedrijf en Economie

Veel winst te halen met energie

13-12 Veerman Machine en Apparatenbouw uit Olst en De Klerk uit Werkendam hebben de competitie…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?