Speciale themaroute op TIV: werkgever van de toekomst

0

Met nog twee weken te gaan, nadert de vakbeurs TIV met rasse schreden. Een nieuw initiatief tijdens deze editie is de themaroute: ‘Werkgever van de toekomst’. Veel bedrijven in de branche hebben een enorme uitdaging met het vinden van nieuwe medewerkers, met name technisch geschoolde medewerkers zijn lastig te vinden. Hier speelt de themaroute ‘Werkgever van de toekomst’ op in.

Voor deze themaroute heeft beursorganisator Easyfairs een samenwerking opgezet met verschillende scholen uit de regio, zoals Drenthe College, Deltion College, Technova, Windesheim en Saxion Hogeschool. Hierdoor komen circa 200 studenten naar TIV die een technische studie (bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, mechatronica, technical engineering, productontwikkeling) volgen.

Werken in de techniek
De themaroute ‘Werkgever van de toekomst’ begint en eindigt in het TIV-café. Om precies te zijn bij de vacaturewand waar de deelnemende bedrijven ook hun vacatures in de spotlight kunnen zetten. Vanaf daar loopt de route langs verschillende bedrijven op de beursvloer die allemaal te herkennen zijn aan een embleem op hun stand. De deelnemende bedrijven delen dan informatie over werken in de techniek en de specifieke mogelijkheden bij hun bedrijf, zoals stages of openstaande vacatures.

Gratis deelname exposanten
Exposanten uit de regio Noord- en Oost-Nederland kunnen dit jaar gratis deelnemen aan deze themaroute. Ook kunnen zij vacatures aanleveren die de beursorganisatie dan uitlicht op de vacaturewand in het TIV-café. Op dit moment maken al veel bedrijven gebruik van de mogelijkheid om onderdeel te zijn van ‘Werkgever van de toekomst’. Overige belangstellenden kunnen zich nog aanmelden via bart.leferink@easyfairs.com.

Nieuw concept 2020
De themaroute ‘Werkgever van de toekomst’ is een nieuw onderdeel van TIV en zal ook onderdeel uitmaken van het nieuwe concept voor 2020. De beurs gaat dan verder als volledig nieuw concept: MIX Noordoost. Om de markt alvast kennis te laten maken met het nieuwe concept, worden tijdens TIV 2019 al een aantal nieuwe elementen geïntroduceerd. Naast deze themaroute is dat ook de Technologiestraat. De laatste editie van TIV en tegelijkertijd de eerste kennismaking met MIX Noordoost is op 17, 18 en 19 september 2019 in Evenementenhal Hardenberg.