DMG Mori pakt uit op METAVAK

0

Naast het CTX Beta 800 multitask bewerkingscentrum dat beschikbaar wordt gesteld voor de demonstraties ‘Productive First Part Right’ op het Demoplein, is DMG Mori ook nog met een aantal andere machines aanwezig op de beursvloer van METAVAK: de NLX 2500 met Celos besturing, de Sprint 20|5 en het voorinstelapparaat Uno-20/40.

De NLX 2500 behoort tot de NLX-bouwreeks hoogefficiënte universele draaimachines, die leverbaar is in negen modellen met dertig varianten. Het zijn de meest verkochte machines van DMG Mori. De NLX machines hebben vlakgeleidingen in alle assen. Deze zorgen voor een optimale basis voor krachtdraaien met een hoge performance. De geïntegreerde koelmiddelcirculatie in het machinebed zorgt voor een verbeterde thermische stabiliteit. De BMT-Revolver (Built-in Motor Turret, revolver met geïntegreerde aandrijfmotor) zorgt voor freesprestaties die vergelijkbaar zijn met bewerkingscentra (tot 12.000 omw/min of tot 200 Nm draaimoment). De positionering van de motor direct in de revolver zorgt voor een optimale overdrachtseffectiviteit en levert zo een verbeterde freesprestatie en freesnauwkeurigheid op.

Celos besturing
De NLX-machines, waarvoor diverse automatiseringen beschikbaar zijn, inclusief stangenlader en portaallader, worden geleverd met de nieuwe Celos besturing. Celos Apps bieden de gebruiker de mogelijkheid tot geïntegreerd beheer, documentatie en visualisatie van contract-, proces- en machinegegevens. Celos verbindt werkplaats- en moederbedrijfstructuren en vormt de basis van een continue gedigitaliseerde, papiervrije productie. Celos is compatibel met PPS-ERP-systemen en kan verbonden worden met CADCAM applicaties.

Compacte Sprint 20|5
De Sprint 20|5 wordt gebouwd in de volledig gemoderniseerde fabriek van Gildemeister Italië. Met deze machine heeft DMG Mori vorig jaar een instapmodel voor het bewerken van stafmateriaal met diameters tot 20 mm toegevoegd aan haar Sprint-reeks. De Sprint 20|5 heeft vijf  lineaire assen en een C-as op de hoofspindel als standaard. Het werkgebied kan 23 gereedschappen herbergen, waaronder vier plaatsen die zijn uitgerust voor aangedreven gereedschappen. Een pluspunt van de machine is met name het compacte karakter. De Sprint 20|5 heeft minder dan 2 vierkante meter nodig, wat bijzonder is voor een  automatische draaimachine van deze klasse in combinatie met een groot werkgebied voor werkstukken tot 600 mm lengte en 23 gereedschappen.

Voorinstelapparaat
Het voorinstelapparaat Uno-20/40 (de Uno is het instapmodel van DMG Mori) werkt nauwkeurig en biedt voor gereedschapsafmetingen met een diameter van 400 mm en meetlengten tot 400 mm (optioneel 700 mm) perfecte resultaten. Hiervoor zorgen de thermostabiele bouwstijl, hoogwaardige meetsystemen en krachtige software.

Succesvolle EMO Milaan
Begin deze maand was DMG Mori weer groots aanwezig op EMO Milaan. Hier werd voor maar liefst 106,9 miljoen euro aan orders geboekt. De Japans-Duitse tandem presenteerde veertig hightech machines en systemen, inclusief  tien wereldpremières en trok daarmee 13.433 bezoekers naar de stand.  De meeste belangstelling van de bezoekers ging uit naar de innovaties, de productietrends van de toekomst,  de machines die aansluiten bij In
dustry 4.0 en de laatste versie van Celos. Ook was er veel interesse voor de nieuwe ecoMill V serie draai- en freesmachines.

DMG Mori
Standnummer 191