Eenvoudig doornloos buigen

0
1453

Eijerkamp Techniek importeert en verkoopt machines voor verspanende en niet-verspanende metaalbewerking. Italiaanse pijpenbuigmachines, profielwalsen, buig- en richtpersen en pijpuitslijpers van Ercolina, tafel- en kolomboormachines van Bimak en Serrmac en band- en cirkelzaagmachines van Emapp, BTM en Bianco. Ook levert het bedrijf de oerdegelijke buigpompen van het Nederlandse fabricaat Mark.

Ercolina is een vooraanstaande Italiaanse machinefabrikant met meer dan 40 jaar ervaring. Het leveringsprogramma omvat pijpenbuig- en doornbuigmachines geschikt voor pijp tot 230mm. De ‘gewone’ pijpenbuigmachines t/m 76 mm zijn allemaal compact en makkelijk te verplaatsen. Ercolina introduceert op METAVAK een nieuwe, eenvoudige besturing, op drie modellen buigmachines met een 42, 48 en 60 mm capaciteit. Deze besturing wordt aangeduid als EDT-Plus. De buighoek en de correctie kunnen op een digitaal display middels pijltjestoetsen eenvoudig worden ingegeven tot op 0,1° nauwkeurig. Ook tijdens het buigen kunnen de waardes nog eenvoudig worden aangepast. Zo wordt buigen wel heel makkelijk.

Ook de vertrouwde ‘gewone’ Ercolina pijpenbuigmachines worden gedemonstreerd. De doornloze pijpenbuigmachines t/m 76 mm zijn allemaal compact en makkelijk te verplaatsen. Tot en met 42 mm zijn twee draagbare modellen leverbaar. Kenmerkend voor deze  pijpenbuigmachines is dat bij de maximale buigcapaciteiten altijd wordt uitgegaan van een buigradius van circa 2D voor staal en 3D voor RVS in de gaspijpmaten. Ercolina heeft naast de conventionele buigmachines ook een eenvoudig te bedienen doornbuiger met een maximum capaciteit van 76 mm en een buigradius vanaf 1,5D in het programma.
Verder beschikt Eijerkamp Techniek over een grote voorraad onderdelen en een technische dienst voor reparaties, onderhoud en keuringen.

Eijerkamp Techniek
Standnummer 208