IOT verhuurt samen met Tecnomagnete magneetplaten

Het Belgische bedrijf IOT lanceert, in samenwerking met Tecnomagnete een nieuw concept, waarbij klanten kunnen beschikken over een elektro permanente magneetplaat op huurbasis.

Het magnetisch klemmen van werkstukken op verspanende machines is reeds jaren bezig aan een steile opmars. Steeds meer klanten raken overtuigd van de economische voordelen die deze technologie biedt, met name: snelle opspanning, geen trillingen, vijfzijdig bewerken van werkstukken in één opstelling en spanningsloos klemmen (in combinatie met poolverlengingen). Al deze voordelen resulteren in minder spindelstilstand en dragen bij tot een hogere kwaliteit van de afgewerkte stukken.

Rentachuck is een nieuw verhuurconcept op weekbasis, waarbij de klant kan beschikken over een elektro permanente magneetplaat mét toebehoren op het moment en voor de periode dat hij ze nodig heeft. Na de huurperiode heeft de klant de mogelijkheid om het gehuurde materiaal over te nemen aan interessante voorwaarden.

Guy Petrens van IOT heeft deze nieuwe dienstverlening samen met Tecnomagnete Benelux opgezet. Hij vertelt: “Het idee om met een verhuurformule te starten kwam naar aanleiding van de vraag van onze klanten, extra aangewakkerd door het huidig economisch klimaat. Alhoewel onze klanten overtuigd zijn van de efficiëntie van een elektro permanente magneettafel, merken we toch een verhoogde voorzichtigheid op gebied van investeren. Met onze verhuurformule, waarbij de klant op een voordelige manier kan beschikken over een magneetplaat, mikken we vooral op klanten die periodiek nood hebben aan een (extra) magneetafel en/of kennis willen maken met deze technologie. Omdat het betaalde huurbedrag direct als kost kan ingebracht- en afgeschreven worden, is deze formule eveneens fiscaal interessant.”

Als de klant daarnaast interesse heeft om na de huurperiode het gehuurde materiaal aan te kopen, dan mag hij het betaalde huurbedrag van de laatst aansluitende huurperiode in mindering brengen. Petrens: “Uiteraard kunnen de klanten rekenen op onze jarenlange praktische ervaring en bieden we ondersteuning en begeleiding bij de opstart van hun project, zodat de investering onmiddellijk rendeert. Momenteel omvat onze verhuurportefeuille een 8-tal magneettafels in diverse afmetingen, inclusief controle-eenheid en poolverlengingen.”

IOT (Tecnomagnete Benelux) heeft zich door de jaren geprofileerd als specialist op gebied van contactloos klemmen van ferro- en non-ferro materialen. Naast Tecnomagnete (elektro permanente magneten voor industriële toepassingen) is IOT eveneens agent voor Horst Witte (vacuümsystemen). Daarnaast zijn zij ontwikkelaar en producent van het MagVac opspansysteem, een hybride opspanplaat die magnetisme en vacuüm combineert waardoor zowel Ferro- als non-ferro materialen kunnen worden opgespannen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Schunk zet alles betrouwbaar vast met nieuwe klemsystemen

30-11 Als het gaat om het proceszeker opspannen van werkstukken, hebben de Kontec KSC-klemspanners zich…

Verspanen

Ontwikkeling klemtechnologie Mapal gedreven door marktsegmenten

19-05 Mapal werkt intensief samen met klanten uit specifieke markten om de individuele behoeften in…

Verspanen

BIS Specials opent demoruimte voor digitaal klantcontact

14-04 “Het idee voor een demoruimte met de mogelijkheid om digitaal contact te leggen met…

Verspanen

Klemmen SOLIDGrip van HWR in nieuw jasje

25-03 “HWR heeft gedurende 16 jaar in Duitsland samengewerkt met LANG-Technik en natuurlijk veel ervaring…

Toeleveren

Nauwkeurig borgen, klemmen, geleiden

13-12 Alle producten van Spieth hebben een vorm van klemming en verbinding. Volgens het Spieth…

Automatisering

Intelligente spantechniek en grijpsystemen voor machinale bewerking

21-08 Smart loading, smart processing, smart connection – deze drie kernthema’s zullen de industriële productie…

Verspanen

Heku Tools gecertificeerd servicepartner Allmatic

15-05 Allmatic-Jacob Spannsysteme heeft de status van Heku Tools in Kaatsheuvel als gecertificeerd servicepartner verlengd.…

Verspanen

Zelf-centrerende 4-klauwplaat voor freesbank

19-12 Naast de InoFlex zelf-centrerende én compenserende 4-klauwplaat voor draaibanken brengt de Duitse fabrikant HWR…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV