Sandvik Coromant lanceert nieuwe aanschuinboor

Voor bedrijven die het bewerkingsproces voor aangeschuinde gaten willen verbeteren, biedt Sandvik Coromant de nieuwe aanschuinboor CoroDrill 870. Hiermee kunnen in één enkele bewerking aangeschuinde gaten worden gemaakt, waardoor de kosten van gereedschap/wisselplaat per gat en/of bewerkingskosten per gat afnemen.

De CoroDrill 870, die werd ontwikkeld voor ISO P- (staal) en ISO K- (gietijzer) materialen, heeft een verwisselbare tip en is nu verkrijgbaar met een aanschuinboor van 45° op basis van een wisselplaat. De boor maakt deel uit van de Tailor Made D275-serie.

Tests op een wielnaaf van een auto uit laaggelegeerd P1-staal (190 HB) laten zien welke winst er te behalen valt. Op een verticaal bewerkingscentrum voorzien van emulsiekoelmiddel werden in een werkstuk met een dikte van 14 mm met het nieuwe gereedschap gaten met een diameter van 12,6 mm en een aanschuining van 45° gemaakt. Ten opzichte van een vergelijkbaar rivaliserend product, ging de aanschuinboor CoroDrill 870 dubbel zo lang mee. Hij leverde een totale boorlengte van 60 meter voordat de tolerantielimieten werden overschreden, terwijl het concurrerende product slechts 30 meter haalde.

Afhankelijk van de vereisten, kan de aanschuinboor CoroDrill 870 van een of twee aanschuinwisselplaten worden voorzien. Het gebruik van twee aanschuinwisselplaten leidt tot dunnere spanen en wordt daarom aanbevolen voor toepassingen met gemiddelde of hoge voeding, in onstabiele omstandigheden of wanneer een grote aanschuinbreedte gevraagd wordt. Bij gebruik van één enkele aanschuinwisselplaat wordt daarentegen een dikkere spaan verkregen, waardoor dit in stabiele omstandigheden bij een lage voeding of kleine aanschuinbreedte een betere spaanbreuk oplevert. Er zijn diverse formaten wisselplaten beschikbaar.

Opgemerkt moet worden dat wordt geadviseerd om bij het snijden met de aanschuinwisselplaat dezelfde voedingsnelheid te gebruiken. Dit is belangrijk, en dan vooral bij het boren van een blind gat, omdat een lagere voeding tijdens het boren kan leiden tot ongewenste lange spanen.

Website Sandvik-Coromant

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Niets is onmogelijk

01-09 Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Dormer Pramet breidt assortiment boren uit

04-12 Gereedschappenfabrikant Dormer Pramet heeft zijn assortiment van Hydra modulaire boren met wisselkop uitgebreid, een…

Verspanen

Boren voor aerospacematerialen

18-11 Sandvik Coromant heeft twee nieuwe volhardmetalen boren ontworpen voor het verbeteren van de duurzaamheid…

Verspanen

Alumach bespreekt uitdagingen

01-11 Alumach, werkend onder de groep West Brabant Techniek, heeft op METAVAK fijne mensen ontmoet…

Verspanen

OSG voorziet ADF vlakke boor van inwendige koeling

03-10 De ADF multifunctionele vlakke boor voor het boren op schuine vlakken en het maken…

Verspanen

Krachtige magnetische kernboormachines met langere levensduur

07-09 Al ruim veertig jaar is Euroboor actief als producent en leverancier van draagbaar industrieel…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV