Schunk bouwt programma voor microtechnologie uit

Schunk heeft het precisie gereedschapshouder programma Tribos voor high-precision microbewerking verder uitgebreid. Door nieuwe interfaces en een hogere mate van standaardisatie kunnen gebruikers van deze polygoon spantechniek de processtabiliteit en efficiëntie van veeleisende precisie toepassingen verhogen.

Zo is de voor snelle micro toepassingen ontwikkelde Tribos-Mini er nu ook voor de futuristische high-speed spindel-interface HSK-E 20. Vergeleken met conventionele SK interfaces garandeert de HSK-E 20 interface een axiale steunvlak van de gereedschapshouder, waardoor een uitstekende wissel- en positionerings nauwkeurigheid en dus een permanent hoge processtabiliteit kan worden verkregen. Bovendien zorgen de nauwe toleranties van de conische zitting voor een maximale precisie en een superieure werking bij hoge snelheden.
Zelfs met andere interfaces gaat Schunk door. Zo is de serie Tribos-Mini en Tribos-RM met de interfaces HSK-E 25, HSK-E 32 en HSK-F 32 met spandiameter 0,5 mm nu ook optioneel ultra-fijn gebalanceerd met een balanceerkwaliteit G 0.3 bij 60.000 min-1 verkrijgbaar. Met hem zijn volgens Schunk zelfs de hoogste eisen qua maatvastheid en oppervlaktekwaliteit te realiseren. Gezien het dure snijden in de ultra-precisietechnologie betaalt de extreme balanceer kwaliteit zich vaak na een korte tijd terug.

Speciaal voor de efficiënte 5-assige bewerking heeft Schunk de robuuste Tribos-RM met een verlengde L1-maat van 78 mm gelanceerd. De extra lange high performer kan veelzijdig ingezet worden. Naast de gelijkspanning is hij in verbinding met de gestandaardiseerde tussenbussen GZB-S geschikt voor het spannen van kleinere as-diameters. Om moeilijk bereikbare plaatsen nauwkeurig te bewerken, laat de opname zich ook met de gestandaardiseerde gereedschapverlenger Tribos-SVL Mini combineren.
De universele 5-assige professional is er voor de interfaces HSK-A 32, HSK-A 40, HSK-E 32 en HSK-E 40. Zijn as-diameter is respectievelijk 12 mm. Daarnaast heeft Schunk het Tribos programma zo uitgebreid dat veel van de voorgaande specials nu onderdeel zijn van het standaard programma en daardoor dus sneller en goedkoper verkrijgbaar zijn. Zo is Tribos-Mini nu met ø 1 mm, 1.5 mm, 2 mm, 3 mm, 4 mm, 6 mm en 1/8’’ gestandaardiseerd. Tribos-RM met ø 3 mm, 4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm , 12 mm en 1/8’’. Naast de reeds bestaande interfaces HSK-A 25, -A 32, -A 40, -E 25, -E 32, -E 40 zijn de beide opnamen nu ook beschikbaar voor HSK-E 20, HSK-F 32 en voor BT 30 en SK 30.

Het gepatenteerde spansysteem Tribos wordt veel toegepast door bedrijven in de medische en tandheelkundige technologie, in de horloge- en juwelenindustrie, maar ook in de vormbouw en in de optische industrie. De hoge absolute nauwkeurigheid en dynamiek en de goede stijfheid en dempingswaarden van Tribos zorgen voor een uitstekende oppervlaktekwaliteit en lange levensduur van het gereedschap.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

BIS Specials opent demoruimte voor digitaal klantcontact

14-04 “Het idee voor een demoruimte met de mogelijkheid om digitaal contact te leggen met…

Verspanen

Intelligente gereedschapshouder Schunk volgt bewerkingsproces op de voet

13-08 Schunk start vanaf september met de levering van de intelligente hydraulische expansiegereedschapshouder iTENDO. Hiermee…

Verspanen

Slanke hydraulische gereedschapshouder met cool-flow

24-06 De slanke hydraulische gereedschapshouder Tendo Slim 4ax, die Schunk ruim drie jaar geleden introduceerde,…

Automatisering

Intelligente spantechniek en grijpsystemen voor machinale bewerking

21-08 Smart loading, smart processing, smart connection – deze drie kernthema’s zullen de industriële productie…

Verspanen

Machinefabrikanten vertrouwen op Big-Plus spindelsysteem met dubbel contact

05-06 Big Kaiser, een wereldleider in hoogwaardige precisiegereedschapssystemen en oplossingen voor de metaalbewerkende industrie, heeft…

Verspanen

Heku Tools gecertificeerd servicepartner Allmatic

15-05 Allmatic-Jacob Spannsysteme heeft de status van Heku Tools in Kaatsheuvel als gecertificeerd servicepartner verlengd.…

Verspanen

Zelf-centrerende 4-klauwplaat voor freesbank

19-12 Naast de InoFlex zelf-centrerende én compenserende 4-klauwplaat voor draaibanken brengt de Duitse fabrikant HWR…

Verspanen

Flexibel opspannen op freesdraaibanken

03-04 Spantech Opspantechniek presenteerde op de TechniShow de nieuwe InoFlex VL klauwplaat speciaal voor freesdraaibanken.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X