Heudra Metaalbewerking ISO 9001:2008 gecertificeerd

Heudra Metaalbewerking in Kesteren is recent gecertificeerd voor ISO 9001:2008. Het toepassingsgebied betreft het uitvoeren van verspanende bewerkingen aan diverse metalen waaronder gietijzer en kunststoffen.

De externe audit heeft plaatsgevonden op 20 november door de certificerende instelling C-plus. De intentie om te certificeren ziet Heudra Metaalbewerking als horend bij haar groeiproces. “Daarbij stond het al even op de agenda”, vertelt mede-directeur Hendrik-Jan Mauritz. “Wij investeren in moderne machines en software om ons productieproces te optimaliseren en daarbij hoort natuurlijk ook het waarborgen van kwaliteit naar onze klanten toe.”

Een andere reden voor de certificering is dat ISO 9001:2008 voor steeds meer klanten een vereiste was. Ook ziet Heudra met dit certificaat meer kans om op de internationale markten te participeren, omdat men nu voldoet aan de universele eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. “Met deze certificering tonen we aan dat we voldoen aan de eisen van de klant en de wet- en regelgeving die daarbij van toepassing is. Voor de certificering moesten de werkprocessen in kaart worden gebracht. We hebben ze geanalyseerd, verbeterd en aangepast. Daarbij hebben we gekeken naar de meest effectieve manier”, aldus Mauritz. “Zelf hebben we doordat we nu werken met ISO ook meer inzicht gekregen. Zo hebben we op een rij gezet wat de wensen van onze klanten zijn en in hoeverre wij eraan voldoen. Het is bij ons meer dan een papiertje. Bij alles wat we doen hebben we structuur. ISO 9001:2008 is voor ons een denk- en werkwijze geworden die functioneert in ons dagelijks proces.”
De medewerkers zijn nauw betrokken geweest bij de implementatie van ISO 9001:2008 om ze er vanaf het begin al vertrouwd mee te maken. In totaal heeft het traject 8 maanden geduurd, waarbij Heudra is geadviseerd door Vos Advies.

Heudra Metaalbewerking heeft twee KAM coördinatoren die continu verschillende metingen uitvoeren zoals op het gebied van leverbetrouwbaarheid en productkwaliteit. Ook richten zij zich op het verbeteren van bedrijfsprocessen, productkwaliteit en borging. De gerapporteerde resultaten worden besproken en eventuele maatregelen direct in praktijk gebracht zodat eventuele afwijkingen in de toekomst voorkomen worden. Mauritz: “Uit een recent klanttevredenheidsonderzoek bleek dat onze klanten zeer tevreden zijn. Ook viel op dat de klanten erg positief waren over de prijs- kwaliteit verhouding.”

“Vooralsnog is het certificeren voor deze norm niet de laatste stap om het bedrijf nog meer op topniveau te brengen”, aldus mede-directeur Jan de Heus. “Zo is er recent ook een nieuwe website gelanceerd en hebben we een tweede locatie betrokken om meer productie en opslagvermogen te creëren. De focus voor de komende jaren ligt vooral op het vergroten van productiecapaciteit zodat massaproductie nog beter verwerkt kan worden bij het produceren voor onder andere de automotive branche.”
Heudra Metaalbewerking biedt een gevarieerd pakket aan bewerkingen. Voor alle denkbare verspaningstechnieken kunnen klanten er terecht. De kernactiviteit is het verspanen van ferro en non ferro metalen en kunststoffen. De afnemers komen uit verschillende branches zoals de verpakkingsindustrie, automotive, offshore, landbouw-, parfum-, en voedingsmiddelen industrie. Verder wordt er voornamelijk seriematig geproduceerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Demoweek: productie-efficiëntie uit vele invalshoeken

05-03 Van dinsdag 17 maart tot en met vrijdag 20 maart organiseren acht bedrijven in…

3D

Programma gestart voor certificeren 3D metaal geprinte producten

25-02 Er is een nieuw programma gestart dat tot doel heeft het Nederlandse MKB en…

Bedrijf en Economie

Sterke eindsprint Duitse werktuigmachinebouw in 2014

11-02 De orderintake van de Duitse werktuigmachine-industrie is in het vierde kwartaal van 2014 sterker…

Bedrijf en Economie

Eerste KOMO certificaat hekwerken voor B&G

01-05 SKG heeft het eerste KOMO certificaat voor hekwerken uitgereikt aan B&G Hekwerk. Directeur Arthur…

Bedrijf en Economie

Eerste KOMO certificaat hekwerken voor B&G

01-05 SKG heeft het eerste KOMO certificaat voor hekwerken uitgereikt aan B&G Hekwerk. Directeur Arthur…

Geen categorie

Metav biedt compleet overzicht moderne productietechniek

03-03 Ongeveer 600 exposanten uit 25 landen doen mee aan METAV, een internationale vakbeurs voor…

Geen categorie

Extra workshops PKM over Micro MKB FPC 1090

10-01 PKM gaat extra workshops organiseren voor kleine constructiebedrijven en zelfstandigen om een collectieve invoering…

Geen categorie

HWI Techniek ISO 9001:2008 gecertificeerd

04-12 Machinefabriek HWI Techniek in Alphen aan den Rijn heeft recent het ISO 9001:2008 certificaat…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV