Wereldpremière Voortman in plasma- en autogeen snijden op S&S

Voortman is in Rijssen begonnen met de productie van de nieuwe V304 plaatbewerkingsmachine. Deze is geschikt voor meervoudig autogeensnijden, plasmasnijden en 3D plasmasnijden. De wereldpremière is op de vakbeurs Schweissen & Schneiden in Essen.

De machine is volledig nieuw ontwikkeld waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwste technologieën om hoge productiesnelheden, nauwkeurige bewegingen en daardoor hogere kwaliteit eindproducten te bereiken.

De machine bereikt hoge snijsnelheden en is volgens Voortman perfect voor herhalende snijtaken en het aanbrengen van layout markeringen. Maximaal 6 autogeentoortsen, 2 plasmatoortsen of een combinatie van beide kunnen aan de stevige stalen brug worden toegevoegd. Zowel de drievoudige autogeentoorts als de 3D plasmatoorts is in staat om verschillende typen lasnaadvoorbereidingen aan te brengen, te weten: V, Y, K en X om verdere stappen in het productieproces te vereenvoudigen. Een snijunit voor stroken met drie autogeentoortsen kan worden gebruikt voor het snijden van stroken uit ruwe platen. Voor het snel markeren van stalen platen kan een traploos roteerbare inkjet markeerunit worden geïnstalleerd.

De nieuwe V304 wordt uitgerust met True Hole Technology van Hypertherm en Contour Cut van Kjellberg om een hogere kwaliteit gaten te snijden dan bij standaard snijmethodes. Tevens kan de machine worden geleverd met een variatie aan nesting software, van eenvoudig tot geavanceerd, om tijd en materiaalgebruik te optimaliseren.

De V304 heeft naast een nieuw ontwerp, de volgende nieuwe functies:

Hoognauwkeurige positionering met X-rails
Middels dubbele, synchroon aangedreven servomotoren in combinatie met dubbele lineaire geleidingen en een spiraalvormig tandheugelsysteem ontstaan zeer nauwkeurige bewegingen van het snijportaal. De lineaire geleidingen zijn afgedekt met een rubberen band om stof en vuil tegen te houden.

Uiterst precieze bewegingen van de Y-as
De stevige stalen brug is voorzien van een spiraalvormig tandheugelsysteem waarvan een hogere nauwkeurigheid, meer precisie en minder ruis in de Y-richting het positieve effect is.

Soepele besturing
De nieuwe 3D plasma bevel unit wordt aangestuurd door vijf assen. De servomotoren op de vijf assen zijn van dezelfde leverancier waardoor synergie en een hoge snijkwaliteit gegarandeerd zijn.

Stevige stalen brug
De robuust ontworpen stalen brug zorgt voor optimale stabiliteit en is uitgerust met lineaire geleidingen om thermische uitzetting mogelijk te maken. Hittewerende kappen zijn aan de onderzijde van de brug gemonteerd om onnodige slijtage te voorkomen.

Kemper filterunit
De nieuwe Kemper afzuiginstallatie is voorzien van hoogwaardige filters. Deze filters zijn de meest geavanceerde en efficiënte oplossing voor het filteren van stof en snijdampen. Meer dan 99% van alle deeltjes kleiner dan 0,4 μm worden gefilterd, waardoor de gefilterde lucht gerecirculeerd en terug de werkplaats in geblazen wordt.

Alle functies van de nieuwe V304 zijn hier te vinden

Voortman
Stand C103, Hal 6

Website Schweissen & Schneiden

]]>

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Koike bezorgt De Boer forse uitbreiding snijcapaciteit

08-03 Met de installatie van beide machines heeft De Boer zijn investeringsprogramma Plasma 2.0 afgerond.…

Plaatbewerking

Aan de Stegge Snijtechniek investeert in plasma- en autogeen snijden

22-02 De afmetingen van de machine zijn 3.000 x 6000 mm, wat in de toekomst…

Uncategorized

Slijtdelen voor extreem afgeschuind plasmasnijden

20-01 Hypertherm introduceert nieuwe slijtdelen voor snijden met extreme afschuining voor het Maxpro200 LongLife plasmasnijsysteem…

Plaatbewerking

De Boer Snijbedrijf breidt plasma snijcapaciteit fors uit

07-09 De Boer Snijbedrijf in Uitgeest breidt de bestaande plasma snijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) uit…

Plaatbewerking

Metamorfose MWA krijgt gestalte met twee topmachines

26-05 ‘Snijspecialist’ staat er nu nog met grote letters op de voorgevel van het bedrijfspand…

Plaatbewerking

Gebogen afschuiningen in grote maten

29-04 De Duitse specialist in autogeen snijden Jebens beheerst de hoogste nauwkeurigheid: het bedrijf snijdt…

Plaatbewerking

Plasmasnijsysteem Q klaar voor Industrie 4.0

03-11 De Duitse fabrikant Kjellberg Finsterwalde heeft zijn nieuwe plasmasnij-installatie Q geïntroduceerd. De Q 3000…

Plaatbewerking

Nieuwe slijtdelensets voor XPR-snijsystemen

06-03 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, is begonnen met de verzending van slijtdelensets…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?