Draaien en frezen met Haas

Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met stafaanvoer en de freesmachines VF-2SS en MiniMIll.

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste multi-purpose machinecenter VCF850 van Doosan in gebruik genomen. De VCF850 is een verticaal bewerkingscentrum met een beweegbare kolom, verdraaibare freeskop en een werktafel van 3 meter voorzien van een extra draaitafel (optioneel).

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een Robocut draadvonkmachine en een pick-and-place robot met 3D productscanning laten zien.

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines op de Nederlandse markt verzorgt, presenteert tijdens METAVAK de Puma 400 van Doosan. Dit is op dit moment Dormac’s meest verkochte allround draaimachine.

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton) en de Schechtl zetbank MAX310/CNC S-Touch. Als specialist in plaatbewerking levert Jörg een breed programma machines, waaronder kantpersen en CNC-zetbanken.

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt de machine op de markt onder de naam EBS Compact wat staat voor ‘één band schuurmachine compact’.

Topfinish presenteert Vibromak

Topfinish is sinds kort de officiële importeur voor Nederland en België voor Vibromak finishing machines. Begin oktober is hiertoe het contract getekend.

HPMT beweegt mee met moderne tijd

HPMT Nederland in Schiedam is een technische handelsonderneming met meerdere exclusieve dealerschappen. Deze onderneming, in 2003 gestart door Loek Ras, heeft een ruime technische ervaring op verspanend gebied.

Verrassende draadvonkmodule in nieuwste versie Edgecam

ATS EdgeIT presenteert op METAVAK Edgecam 2016 R1. Deze nieuwste versie van het CAM-softwarepakket bevat tal van verbeteringen en nieuwe modules. De gebruikerservaring is verder verbeterd en één van de grootste verrassingen is het Smart draadvonken.

Eerste laser smaakt Smulders Stallenbouw naar meer

Nog geen half jaar nadat de eerste lasersnijmachine in gebruik is genomen heeft Smulders Stallenbouw in Rakoniewice (Polen) al een tweede gebruikte laser gekocht bij MoVer uit Nieuwegein. “Als je eenmaal gewend raakt aan lasersnijden, ga je inzien dat je met deze machine meer werk kunt verzetten en meer mogelijkheden hebt”, zegt eigenaar Edjzeck Smulders. “Je gaat vanzelf laser denken.” 

Tomin Groep kiest voor HFM

De afdeling metaal van de Tomin Groep in Hilversum heeft recentelijk een groot aantal machines aangeschaft bij HFM. Het gaat hier onder andere om  twaalf boormachines van IMA en Maxion. Met deze keuze heeft manager Industrie Jan Zijdeveld bewust gekozen voor de Europese, betrouwbare kwaliteit.

Gelijk het diepe in met CNC-draaibank Hyundai-Wia

Klaas Veerman van Machinefabriek Steketee in Stad aan ’t Haringvliet noemt zichzelf zowel een makkelijke als een moeilijke koper. “Makkelijk omdat we weten wat we willen en een aankoop snel afhameren, moeilijk omdat we in het natraject veel verwachten.” Dat geldt ook voor de Hyundai-Wia L300 MSC CNC-draaibank met stafaanvoer, subspil en aangedreven gereedschappen, die onlangs is gekocht bij Dymato.

Flexibel snijden

De officiële introductie voor Nederland is pas op METAVAK en internationaal tijdens de Blechexpo in Stuttgart, maar de eerste Stako Initium snijmachine is al geleverd.

Strakke windverbanden met Wyli Tension Disc

Een kwalitatief goede constructie neerzetten, maar het dan laten liggen op de details. Regelmatig zijn er slappe windverbanden te vinden in een gloednieuwe constructie en dat mag natuurlijk niet.

Eenvoudig doornloos buigen

Eijerkamp Techniek importeert en verkoopt machines voor verspanende en niet-verspanende metaalbewerking. Italiaanse pijpenbuigmachines, profielwalsen, buig- en richtpersen en pijpuitslijpers van Ercolina, tafel- en kolomboormachines van Bimak en Serrmac en band- en cirkelzaagmachines van Emapp, BTM en Bianco. Ook levert het bedrijf de oerdegelijke buigpompen van het Nederlandse fabricaat Mark.

Pasterkamp showt draadbuigen

Pasterkamp Metal Sheet Solutions is een veelzijdige leverancier van plaatbewerkingsmachines en sinds enkele jaren ook van draadbuigmachines. Op METAVAK zal de nieuwste generatie draadbuigmachine worden gedemonstreerd.

Geprinte composieten met de sterkte van metaal

Ook het 3D-printen is uiteraard vertegenwoordigd op METAVAK. AMR Europe, dat betaalbare professionele 3D printers aanbiedt op de West-Europese markt, is één van de exposanten.

BUN toont nieuwste Citizen Cincom L220

BUN Engineering Nederland, een divisie van Cybun (België), levert een breed programma CNC metaalbewerkingsmachines van diverse fabrikaten. Gestart met Citizen Cincom en Biglia is het pakket uitgebreid met XYZ Machines Tools, C.B. Ferrari, Goodway/Awea/Extron en Akira-Seiki.

Volop (snoerloze) actie bij Fe Powertools tijden METAVAK

Vanuit de stand van Fe Powertools zal regelmatig enig geluid opklinken. De ene keer met mate, als met een buizenzaagmachine van Exacttools een kunststoffen pijp wordt doorgezaagd, de andere keer wat luider als de werking van een machine van Exacttools  wordt gedemonstreerd op staal. “In ieder geval zal er bij ons volop actie zijn”, zegt Mark Korsten van Fe Powertools in Alphen aan den Rijn.

Tref●Techniek: Kennis, netwerken en activiteit

Bedrijven in de Nederlandse maakindustrie presenteren zich op een ludieke wijze tijdens het technische event voor Midden- en Zuidoost-Nederland. Tref•Techniek vaart onder de vlag van een compleet vernieuwde formule. Interactie tussen bedrijven in de maakindustrie staat centraal op 3, 4 en 5 november. Dit wordt ondersteund door de drie elementen: kennis, netwerken en activiteit.

Selectie van redactie

Laatste nieuws

X